""
""

Vujanić o crnoj seriji povreda u Partizanu: Nešto mora da se menja, ovo se ranije nije dešavalo

Vreme čitanja: 2min | pon. 27.01.14. | 09:26

„Dok je bio profesor Koprivica u klubu, takve stvari se nisu dešavale. Današnje treninge treba prilagoditi savremenoj košarci jer igrači imaju veliki broj utakmica u toku sezone, što automatski prouzrokuje i veći broj povreda“, poručio je nekadašnji plemejker i jedno vreme Vujoševićev pomoćnik

Prokletstvo pokidanih ligamenata kolena potresa Partizan. Za manje od godinu dana čak trojica bitnih košarkaša crno-belih su doživela teške povrede kolena, pokidali ligamente i otišli na višemesečno bolovanje. Krenulo je sa Bertansom u finišu prošle sezone, nastavilo se sa Vestermanom na početku ove, a crni niz je zaključio Dragan Milosavljević koji je u Tel Avvivu doživeo identičnu povredu kolena i pokidao ligamente. Previše podudarnosti da bi to sve moglo da podvede pod slučajnost.

Izabrane vesti

Poznato je da trener Duško Vujošević ima naporne višečasovne treninge i rigorozne metode, pa se mnogi pitaju da li je takav sistem rada krivac za teške povrede Partizanovih asova. Starteg crno-belih je već pričao na tu temu i rekao da su takva mišljenja stavovi dušebrižnika koji žele da otežaju stvari Partizanu.

Ali i njegov donedavni saradnik Miloš Vujanić ističe da cela situacija nije normalna i da se takve stvari ne bi dešavale da igrači imaju malo više odmora.
„Igračima treba više odmora jer tokom sezone imaju više od 80 mečeva, što je mnogo. Ukrštanje prednjih ligamenata u 70 odsto slučajeva je posledica umora. Treba napraviti balans između odmora i treninga, a u današnje vreme mora se više računa voditi o oporavku“, kazao je Vujanić za Kurir.

Vujanić je bio deo Vujoševićevog sistema, a upravo je u nastavku karijere posle odlaska iz Partizana imao isti problem i tešku povredu kolena.
„Partizan je stvarno u kratkom periodu zadesio peh s povredama igrača, a Dule je poznat kao trener koji voli da se igrači daju maksimalno na treninzima. Teško je nešto reći o čoveku koji je osvojio toliko trofeja za Partizan, ali očigledno da nešto mora da se menja, i to hitno. U suprotnom, neće biti dobro. Dok je bio profesor Koprivica u klubu, takve stvari se nisu dešavale. Današnje treninge treba prilagoditi savremenoj košarci jer igrači imaju veliki broj utakmica tokom sezone, što automatski prouzrokuje i veći broj povreda“, smatra Vujanić.

Podsetimo, Vujanić je povredu ukršetnih ligamenata prvi put doživeo na vrhuncu karijere kada je pred kraje sezone 2004-05 povredio koleno u dresu italijanskog  Skipera. Samo godinu dana kasnije je istu povredu obnovio u Barseloni i više se nikada nije vratio u staru formu. 


tagovi

SrbijapovredaFK PartizanMiloš Vujanićligamenti kolenaJadranska ligaEvroligaDuško Vujošević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara