"Duško Vujošević željan osmeha"
"Duško Vujošević željan osmeha"

Vujošević: Najgore je prošlo

Vreme čitanja: 2min | pet. 07.11.14. | 14:04

Milan Mačvan se vraća u tim za utakmicu sa MZT-om

Duško Vujošević željan osmeha

Početak kakvom se uprkos svim problemima u klubu – pre svega finansijskim – niko u Partizanu nije nadao. Ali, Duško Vujošević je ubeđen da je najgore prošlo i da utakmicom sa MZT-om u sedmom kolu Jadranske lige (subota, 21.00, dvorana Pionir) kreće uspon crno-belih.

Izabrane vesti

Ima i osnova za takvo razmišljanje. Pre svega, Milan Mačvan se oporavio od povrede zbog koje je bio na bolovanju.
"On je sanirao povredu, biće spreman da igra. Naravno, videćemo još tačno koliko", komentariše trener Partizana pred meč Jadranske lige i uz optimizam koji ga je u poslednje vreme zaobilazio nastavlja.
"Najteži dani Paritzana su što se tiče rezultata iza nas. Iako respektujemo ekipu MZT-a i činjenicu da oni uvek ulaze u utakmice protiv nas dodatno motivisani optimista sam pred ovu utakmicu što naravno ne znači da će oni sami sebe da pobede. Nama je najvažnije da prvo savladamo taj grč koji imamo, da pobedimo sebe, pa onda i druge".

Izostanak Mačvana nije bio jedini kojim se proteklih dana bavila košarkaška javnost. Boris Dalo i Nemanja Bezbradica su takođe bili van stroja. Pominjalo se i da je ovog drugog šef struke odstranio iz tima, ali su se takve informacije pokazale kao netačne.
"Ne, ne... Dalo će da bude u timu. Što se tiče Bezbradice, on se povredio na treningu pred Laktaše. Nezgodno je pao posle jednog zakucavanja i nije bilo svrhe da ga forsiramo dok je bio pod terapijama".

O samom protivniku vrlo pohvalno s tim da Vujošević nije želeo da komentariše rokadu na trenerskoj poziciji i mogući dolazak Miroslava Nikolića u Skoplje. U Beogradu bi trebalo da ih vodi pomoćnik.
"Imaju oni dosta kvalitetnih igrača, igraju brzo, ozbiljan je to projekat i dobar budžet stoji iza tog kluba. Imaju ozbiljne ambicije i ne smemo da doztvolimo da odlučuje jedna lopta".

Nezaobilazna tema bio je i poraz od Krasnog Oktobra u četvrtom kolu Evrokupa. Čini se da će plasman u nokaut fazu ostati nedosanjan san, ali Vujošević ne odustaje. Prosto – nije navikao.
"Teška je situacija jer imamo sva četiri poraza i poslednji smo na tabeli. Ali želimo da kroz Evrokup pobedama branimo klupsku tradiciju. To takmičenje sigurno nije ispod našeg nivoa", zaključio je Vujošević.

Edo Murić, jedan od najboljih, ako ne i najbolji igrač crno-belih ove sezone, saglasan je sa ocenom trenera da bi utakmica sa makedonskim predstavnikom u Jadranskoj ligi mogla da bude prelomna za Paritzan.
"Čeka nas još jedan težak izazov. Uradićemo sve da pobedimo i da konačno počnemo pobedničku seriju. Nadam se pobedi protiv MZT-a, a potom i protiv Levskog i Cibona. Da krenemo ka vrhu. Tamo gde nam je i mesto".

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Duško VujoševićEdo MurićJadranska ligaMZTFK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara