"Navijači Standarda oduševljeni su Vukomanovićem"
"Navijači Standarda oduševljeni su Vukomanovićem"

Vukomanović zapalio Lijež: Perfektni Standard okončao Jankovićevu seriju bez poraza (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 01.11.14. | 20:01

Pod vođstvom srpskog stratega višestruki šampion Belgije se digao iz pepela, ostvario tri pobede u Pro ligi i još nije primio gol!

Navijači Standarda oduševljeni su VukomanovićemGaja Luzona su oterali, Ivana Vukomanovića prosto obožavaju! Navijači Standarda očarani su igrama njihovog omiljenog tima od kada je dirigentsku palicu preuzeo srpski stručnjak. Na klupu je seo tiho, tek da bi premostio krizu, ali samo četiri utakmice bile su dovoljne 37-godišnjem strategu da primora upravu kluba iz Liježa da se zamisli i možda mu – samo možda – ponudi da nastavi započet posao. U 14. kolu Pro lige savladan je i Mehelen Aleksandra Jankovića - 2:0.

Tandem Ivan De KamargoPol-Žoze M’Poku bio je direktan "krivac" za prvi poraz Jankovićevih izabranika (Ivan Obradović, Miloš Kosanović i Dalibor Veselinović igrali svih 90 minuta) u poslednjih šest gola. Jedan drugom su asistirali za golove kojima su gosti ispraćeni sa stadiona Moris Dufran.

Izabrane vesti

Ali, udarna vest u Belgiji je Vukomanović. Pod vođstvom Luzona Standard je sramotio slavno ime kluba. Primio je pet golova od Muskrona, pet od Ostendea... Vukomanović je preko noći vratio dostojanstvo ekipi.

Posle remija (0:0) na debiju protiv odlične Sevilje u Ligi Evope usledila je pobeda u derbiju kola nad Anderlehtom (2:0), potom je pred Vukomanovićevom kaznenom ekspedicijom pao i Serkl Briž (1:0), sada i Mehelen. Tri ligaške utakmice, tri pobede i nijeda gol u mreži kluba iz Liježa! Tim koji je pre samo par nedelja služio za podsmeh ponovo se umešao u borbu za mesto u vrhu tabele.

Istina, imao je Vukomanović od koga i da uči. Kada je u sezoni 1990/2000 iz Bordoa stigao na pozajmicu u Crvenu zvezdu baš je Aleksandar Janković bio pomoćnik Slavoljuba Muslina.

PRO LIGA, 14. kolo:

Anderleht – Lokeren 1:1 (0:1)
/Sirijak 90+1 - Dutra 33/

Standard – Mehelen 2:0 (1:0)
/De Kamargo 20, M’Poku 50/

20:00 Serkl Briž – Kortrijk
20:00 Beveren - Ostende

Nedelja:

14:30 Lirs – Gent
18:00 Šarloa – Briž
20:00 Vesterlo - Muskron

Petak:

Varegem - Genk 2:0
/Bongonda 72, Troizi 75/

(FOTO: Action Images)


tagovi

Aleksandar JankovićBelgijaEvropaIvan De KamargoIvan VukomanovićMehelenPol-Žoze M’PokuŽupiler Pro ligaStandard Lijež

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara