"Mijić i Vuković"
"Mijić i Vuković"

Vuković i Mijić napustili Vošu, Skupština odbila finansijski izveštaj zbog škode fabije i kamate od 30 odsto

Vreme čitanja: 2min | sub. 09.09.17. | 08:50

Burna sednica u SC “Vujadin Boškov“

Mijić i VukovićOstavke su usvojene, ali ne i finansijski izveštaj dosadašnjeg predsednika Dušana Mijića i predsednika Nadzornog odbora Dragoslava Vukovića. Skupština Vojvodine je na sednici kojoj je prisustvovalo 35 od ukupno 55 članova jednoglasno prihvatila ostavke dojučerašnjih rukovodilaca, ali nije prihvatila njihovo obrazloženje o finansijskom stanju u klubu.

Mijić i Vuković tvrde da su, kada su pre osam meseci stigli u klub, zatekli dug od 7.500.000 evra, četiri neisplaćene plate igračima i sedam zaposlenima u Radnoj zajednici, pa i isključenu struju... Sada je dug sveden na 3.729.000 evra s tim da se još čeka novac od prodaje Filipa Malbašića Tenerifama i Bogdana Planića Steaui...

Izabrane vesti

Međutim, delegati Skupštine očigledno nisu poverovali u reči možda i najneomiljenijeg rukovodećeg tandema u skorijoj istoriji Vojvodine. Predsednik Skupštine Milan Davidov tako se pobunio zbog uslova pod kojima je Vukovićeva firma “Vuković Benz“ pozajmljivala novac Voši. Naime, pozajmice su išle uz kamatu od 2,5 odsto mesečno što na godišnjem nivou iznosi čak 30 odsto. Takođe, Vukovićeva firma je Voši rentala automobil škoda fabija i to po ceni od 5.000 dinara dnevno plus PDV, što na mesečnom nivou iznosi 180.000 dinara za sedam godina staro vozilo.

Za novog predsednika Nadzornog odbora, saopšteno je na klupskom sajtu, izabran je Radovan Ivetić, diplomirani inženje saobraćaja i master ekonomije, licencirani stečajni upravnik i konsultant u poslovima reorganizacije privrednih subjekata. Do izbora novog predsednika, Vošu će zastupati generalni direktor kluba Aleksandar Dunđerski.

Inače, na Vukovićeve i Mijićeve tvrdnje o nasleđenom dugu replicirao je bivši predsednik Zoran Šćepanović, koji je naveo da je od 2014. do 2016. klub prihodovao 11.310.000 evra, dok su rashodi bili 11.300.000, pri čemu je na vraćanje zaostalog duga potrošeno 4.590.000.

Novi predsednik Voše najverovatije će biti izabran na sednici Skupštine u petak, 15. septembra.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

FK VojvodinaSuperligaSrbijaDragoslav Vuković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara