"pukla ljubav: Bjeković u Vuletić"
"pukla ljubav: Bjeković u Vuletić"

Vuletić napao Bjekovića i Trbojevića: Jedan uzeo 100.000 evra da bude savetnik, drugi zida zgrade po Vračaru

Vreme čitanja: 3min | pon. 23.01.17. | 15:28

“A ja živim u stanu od 32 kvadrata i ne primam platu od Partizana”, kaže potpredsednik crno-belih

pukla ljubav: Bjeković u Vuletić(Od specijalnog izveštača MOZZART Sporta iz Portoroža)

Nikog nije štedeo Vladimir Vuletić, potpredsednik Partizana, u opširnom opisu finansijske situacije u Humskoj 1. Posle reči da je od Dragana Đurića nasleđen dug od 15.000.000 evra, a da Vladimir Volkov, Milan Smiljanić i Vojislav Stanković, pa i Andrija Živković spadaju u grupu fudbalera koja je koristila ”momenat ucene“, kako bi dobila sredstva zarađena na terenu, funkcioner Parnog valjka govorio je i o ljudima koji su ostavili daleko veći trag na Topčiderskom brdu od prethodno navedenih.

Izabrane vesti

Na primer, o Nenadu Bjekoviću, kome - doduše - nije pomenuo ime, ali je jasno da je na njega mislio.
Kad god Partizan uđe u probem javljaju se isti ljudi koji ga kritikuju. A partizanovci su. Ne javljaju se kad ekipa veže deset pobeda, pobedi u derbiju, niti kad klub dovede dobre igrače, ali se obavezno jave kad god Partizanu malo zacrni. Oni ne vide belo, nego isključivo crno. Čovek koji je želeo da postane predsednik Partizana o njemu govori samo kad je loše. A bio je savetnik Dragana Đurća i dok ga taj predsednik nije izbacio iz Upravnog odbora uzeo je naknadu od 100.000 evra", napomenuo je Vuletić.

Partizanov funkcioner pecnuo je i nekadašnjeg saradnika iz Privremenog organa uprave, kasnijeg oponenta u izbornom postupku - Mileta Jovičića.
"Pojedinci iz Đurićeve uprave su davali pozajmice. Mile Jovičić je svoju menicu iz 2008, u iznosu od 100.000 evra, pustio septembra 2016. To je zakonito, ali nije sve što je zakonito i časno".

Na ”meniju“ se našao i Dušan Trbojević, dugogodišnji skaut, takozvani kopač blaga, koji je u Partizanovu kasu uneo milione evra pronalaskom talenata.
"Neki od poverilaca kritikuju poslovanje uprave, a primali su platu redovno i nisu se odazivali na Statutom obavezne organe kluba, kakva je Skupština. Reč je o Dušanu Trbojeviću, koji više ne radi u Partizanu, ali gradi zgradu na Vračaru. Ko želi da pogleda i da je fotografiše može da vidi da je cela zgrada njegova. Kako neko ko ima platu samo od Partizana pravi zgradu? Prema izveštajima pojedinih medija, Trbojević se po okončanju rada u Partizanu zaposlio u jednoj od menadžerskih agencija. Ta veza ostaje za neko od narednih istraživanja".

Govorio je Vuletić i o sebi:
"Ja od univerzitetske plate živim u stanu od 32 kvadrata. U Paritzanu od prvog dana radim pro bono. Platu primam na Pravnom fakultetu. To mi je jedini izvor prihoda. Ovo kažem, da bih predupredio pitanja - koliko vi, gospodo, uzeste od Partizana? Da se uzelo ne bi Partizan bio u poziciji da servisira dugove od 6.800.000 evra. Tu leži odgovor na pitanje zašto se dug ne smanjuje".

Vladimir Vuletić je u opširnom izlaganju, taksativno, naveo i u sledeće:

- Partizan je samo u 2016. potrošio 350.000 evra na renoviranje stadiona. Bilo je zaprećeno da nećemo moći da igramo utakmicu u Evropi ako ne rekonstruišemo svlačionice;
- Plata u Partizanu je kasnila zaposlenima četiri meseca pre dolaska uprave Zorana Popovića. Od tad do danas je isplaćeno 25 plata;

- Omladinskoj školi je, uz servisiranje tekućih troškova, isplaćeno 85 procenata dugova;

- Komunalni troškovi na stadionu iznose 1.000.000 dinara mesečno;

- Poreski dug je 31. decembra 2014. bio 4.200.000 evra, danas je 1.900.000 evra;

- Tekući troškovi u 2015. i 2016. iznosili su po 11.000.000 evra

Piše: Aleksandar Joksić;
Foto: Star Sport.


tagovi

Vladimir VuletićSuperligaSrbijaFK PartizanNenad BjekovićMile JovičićDušan Trbojević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara