Za borbu za Evropu najskuplja kupovina u istoriji!

Vreme čitanja: 2min | ned. 11.02.18. | 14:47

Aleksander Merkel pojačao Admiru, koja danas dočekuje bečki Rapid

Iako se u jednom trenutku činilo da bi "večiti prvak" Austrije mogao da ostane bez trona ove sezone, Salcburg se uozbiljio i pobegao na tabeli. Ništa, dakle, novo u zemlji carskih dvorova i valcera barem što se tiče vrha. Najveće razočaranje je bečka Austrija, koja visi čak i za mesto koje vodi u neko od evropskih takmičenja. Do kraja prvenstva najmanje tri tima vodiće bitku za četvrto mesto, a to su LASK, Admira i Austrija, mada je Matersburg u odličnoj formi i ništa nije nemoguće.

Admira je u prilici da već u ovom, 22. kolu preuzme četvrto mesto na tabeli, ali joj za taj podvig treba pobeda u današnjem okršaju sa bečkim Rapidom. Domaćin je u prošlom kolu, prvom u drugom delu sezone, poražen u Salcburgu (1:2), i to posle gola koji je primio u poslednjim trenucima meča, dok je Rapid u velikom derbiju remizirao sa Austrijom (1:1).

Izabrane vesti

Admira je u prelaznom roku ostala bez prvog strelca i najboljeg igrača jesenjeg dela Kristofa Knasmilnera, koji je postigao 12 golova na 18 mečeva. Ofanzivni vezista je prešao u Barnsli za 500.000 evra, što je treća najveća prodaja u istoriji kluba. Baš kao što i biva, odlazak Knasmilnera, inače deteta Bajerna iz Minhena i kasnije omladinca Intera, nadomešćen je najskupljom akvizicijom ikada. Uprava je iz Bohuma kupila Aleksandera Merkela, dete Štutgarta i momka koji je seniorski staž započeo pored Pirla i Ibrahimovića u Milanu. Pre sedam godina Đenova je platila 6.500.000 evra za njegove usluge, a on se, evo, pre šest dana obreo u južnom delu Beča za 250.000 evropskih novčanica.

Admira je bez poraza na sedam prethodnih domaćinstava, a na deset od proteklih 13 mečeva kod kuće igrala je GG. Takođe, gol na obe strane došao je na minulih osam dvoboja sa Rapidom u Marija Encersdorfu. Zato, GG i tačka.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Ned 16:30 3305 AUT 1 Admira - Rapid tgg gg 1,55
Ukupna kvota1,55

AUSTRIJA 1 - 22. KOLO

Subota
Altah - Salcburg 0:1 (0:0)
Austrija Beč - LASK Linc 1:3 (1:1)
Šturm - Volfsberger 0:1 (0:0)
Sankt Pelten - Matersburg 0:3 (0:0)

Nedelja
16.30: (5,10) Admira (3,70) Rapid Beč (1,63)

*** kvote su podložne promenama

(FOTO: Action Images)


tagovi

sportsko klađenjeRapid BečAdmiraAleksander Merkel

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara