""
""

Zagorac pred Konstantin: Dobili smo, iz dva razloga, najnezgodnijeg mogućeg protivnika

Vreme čitanja: 3min | čet. 18.02.16. | 08:13

"Ipak, ne možemo da kažemo da nam ne odgovara što smo izbegli večite do finala", kaže košarkaš Mega Leksa

Mega Leks je izborio prvi plej-of u ABA ligi u istoriji kluba, a sada ima priliku da pokuša da napravi istorijski klupski uspeh i dođe do pehara u Kupu Radivoja Koraća koji se igra od 18. do 21. februara u dvorani Čair u Nišu.

Izabrane vesti

Mega svakako može da bude zadovoljna žrebom s obzirom na to da je teoretski izbegla sudar s Crvenom zvezdom i Partizanom sve do finala. U prvom meču, dakle u četvrtfinalu, košarkaši koje predvodi Dejan Milojević igraće protiv Konstantina koji je domaćin turnira i zbog toga se nada da bi pred svojom publikom mogao da napravi iznenađenje u ovom meču.

Konstantin je trenutno trećeplasirani tim KLS-a, igra jako dobro i veoma je nezgodan protivnik, posebno u Čairu.

Toga je svestan i košarkaš Mega Leksa Rade Zagorac koji je u razgovoru za MOZZART Sport podelio svoja očekivanja pred turnir u kome je ulog čuvena Žućkova levica. Rade kaže da je Konstatntin najnezgodniji protivnik kog je Mega mogla da dobije. "Konstantin je najnezgodnija ekipa koju smo mogli da dobijemo. I to iz dva razloga. Prvo, to je jako dobra ekipa koja igra dugo na okupu. Drugo, igraće na svom terenu pred svojom publikom sa mnogo motiva. To je tim koji već 3,4 godine igra sa minimalnim promenama u igračkom kadru. Dosta pratim KLS gde sam i igrao, i vidim da je to tim koji je izuzetno agresivan. Ipak, ne plašimo se nikoga", kaže Rade Zagorac za MOZZART Sport.

Protiv Mege igramo za čast Košarkaške lige Srbije, ostavićemo poslednju kap znoja na parketu!

Kod ovakvih kup takmičenja jako je važno kako će se rasporediti energija i rasteretiti najvažniji igrači. Zagorac ističe da ga je prošao strah posle oporavka i da se oseća spremnim za meč, ali da, kada gleda celu sezonu, nije zadovoljan tim aspektom na nivou ekipe. Takođe, kaže da posle obezbeđivanja plej-ofa u ABA ligi nema mesta nikakvim kalkulacijama.
"Dugo mi je trebalo da se oporavim posle povrede, ali nemam strah, već posle jedne ili dve utakmice igram kao da povrede nije ni bilo. Tokom cele sezone nas prate takvi problemi. Prvo Aranitović, pa ja, pa onda neke sitne povrede i na kraju Aranitović ponovo sa prednjim ukrštnim ligamentima. Ipak, za naš klub ovaj Kup ima veliko značenje i važnost i neće biti nikakvih kalkulacija. Idemo da pobedimo u svakoj utakmici. Budite sigurni u to", smatra Zagorac.

Mega jeste dobila sasvim zadovoljavajući žreb, a to ne krije ni 20-godišnji talentovani momak rođen u Beogradu.
"Ne možemo da kažemo da nam ne odgovara. Izbegli smo večite, ali ni sa jednom ekipom neće biti lako. Ni sa Konstantinom, a svakako ni sa Metalcem i Borcem. Iskreno, mislim da smo kao ekipa sazreli i da ove godine imamo veće šanse nego ranije".

Pitali smo Zagorca da li bi u mogućem finalu više voleo za protivnika Partizan ili Zvezdu.
"Iskreno, nama je svejedno. Po pravilu igramo tesne i neizvesne mečeve sa Zvezdom. Prošle godine smo u finalu vodili do 38, 39. minuta ako se ne varam. Ipak, ne gledamo ime protivnika, potrudićemo se da pobedimo u svakom meču koji budemo igrali".

Ipak, Zagorac je priznao da očekuje da sada ekipe imaju veći motiv protiv njegovog tima sada kada je u plej-ofu ABA lige. "Većina ekipa će imati veći motiv protiv nas što je i logično s obzirom na to da svi žele da se dokažu i iskažu. Spremni smo za to", zaključio je mladi kapiten tima iz Sremske Mitrovice.

Mega će se i na predstojećem Kupu osloniti na udarne snage koje su nosile tim i u regionalnoj ligi. Najbolji poenteri tima su Timote Luvavu Kabaro, Nikola Ivanović, Ognjen Jaramaz i Danilo Nikolić, pa od njih treba očekivati da poenterski vuku tim napred, uz naravno pomoć oporavljenog Zagorca koji bi, da nje nije bilo, verovatno bio lider tima tokom sezone. Važna informacija je da novopečeni centar Mege Ivica Zubac neće igrati.

Mega je ove sezone u proselu postizala 79,9 poena uz prosek šuta od 47,9 za dva i 31,2 odsto u šutu za tri poena. Mega po meču deli 15 asistencija u proseku, beleži 15 izgubljenih lopti i 38 skokova.

Raspored mečeva, četvrtfinale:

Četvrtak:

17.00 Mega Leks – Konstantin

21.00 PartizanFMP

Petak:

18.00 MetalacBorac

21.00 Crvena zvezdaSmederevo

(FOTO: MN Press)


tagovi

SrbijaRade ZagoracMega LeksKup Radivoja KoraćaKK KonstantinJadranska liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara