Zaigrali i veliki! I razočarali... Areola jedini za pamćenje

Vreme čitanja: 2min | čet. 06.09.18. | 22:45

U okršaju dva poslednja svetska šampiona, istakao se samo golman Francuske

Elitna grupa Lige nacija je startovala razočaravajuće. Dva poslednja svetska šampiona Francuska i Nemačka su razočarali ljubitelje fudbala na Alijanc Areni i širom sveta – 0:0.

Rezultat najbolje oslikava dešavanja na terenu Bajernovog stadiona. Dve reprezentacije prepune zvezda su potpuno podbacile. Pogotovo u prvom poluvremenu... Nemci su igrali bolje, bili bliži pobedi, ali se istakao golman Alfons Areola koji je fanatstično iskoristio šansu umesto kapitena Lorisa.

Izabrane vesti

Joakim Lev je izveo čudnu formaciju Pancera sa Markom Rojsom kao najisturenijim napadačem (?!) dok je Dešan izveo skoro isti tim koji je osvojio Mundijal u Rusiji. Nemci su imali više loptu u nogama, ali bolje šanse u prvih 45 minuta su propustili Francuzi preko Mbapea i Žirua.

U drugom delu igre je bilo nešto zanimljivije. Nemačka je više napadala, Rojs je dva puta bio nadomak gola, ali je Areola fantastičnim paradama sačuvao svetske prvake. Mladi golman Pari Sen Žermena je fenomenalnim intervencijama zaustavljao i Humelsa, Gintera, Milera... Nesavladiv je bio! Imala je i Francuska nekih solidnih pokušaja preko Grizmana ali je i Nojer bio na visini zadataka.

Francuzi i Nemci su Ligu nacija otvorili sa po bodom u grupi u kojoj je još i Holandija.

NEMAČKA – FRANCUSKA 0:0
Stadion: Alijanc Arena. Sudija: Danijele Orsato (Italija).

Nemačka (4-1-4-1): Nojer – Ginter, Boateng, Humels, Ridiger – Kimih – Kros, Miler, Gorecka (od 66. Gundogan), Verner – Rojs (od 83. Sane)

Francuska (4-2-3-1): Areola – Pavar, Varan, Umtiti, Ernandez – Kante, Pogba – Mbape, Grizman (od 80. Fekir), Matuidi (od 86. Toliso) – Žiru (od 66. Dembele)


tagovi

Alfons AreolaLiga nacija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara