""
""

Zamparini prodaje Palermo i zove navijače: Kupite 30 posto akcija, ja ću vam biti predsednik!

Vreme čitanja: 2min | sub. 03.09.16. | 11:34

"Naravno, imao bih većinu i bio predsednik ispred svakog dobrog čoveka. Takva akcija bi bila sjajna i ne bi predstavljala veliku žrtvu. To je samo odustajanje od jednog izlaska na večeru mesečno", rekao je u svom stilu Zamparini

Kontroverzni gazda Palarma Mauricio Zamparini izjavio je da ima nekoliko ponuda za prodaju kluba, ali je javno i predstavio ideju, po kojem bi klub postao vlasništvo navijača. Za kupovinu sicilijanskog kluba prvobitno se javio jedan kineski korzocijum, a sada i jedna američka grupa, ali Palermo tek treba da ide na pravu procenu vrednosti, pa bi tek nakon toga moglo da se razgovara o prodaji.

Izabrane vesti

Zamparini, koji je u klubu 2002. godine, ima ideju u kojoj bi mogla da postane izuzetno pupularna među pristalicama popularnih Rosanera.
"Želeo sam da napravim inicijativu, po kojoj bi 30.000 navijača Palerma uplatili 1.000 evra ili 50 evra mesečno po 20 meseci, čime bismo došli do cifre od 30.000.000 evra. Ali, onaj taj novac ne bi dali meni, već bi ga dali klubu. Ja bih im dao 30-35 posto i napravio ih predsednicima. Naravno, imao bih većinu i bio predsednik ispred svakog dobrog čoveka. Takva akcija bi bila sjajna i ne bi predstavljala veliku žrtvu. To je samo odustajanje od jednog izlaska na večeru mesečno", rekao je u svom stilu Zamparini.

Kineska ponuda u ovom trenutku deluje najkonkretnije, ali je još uvek daleko od realzicajie.
"Postoji donacija od 200.000.000 evra, za stadion, sportski centar i finansiranje igračkog kadra. To je veoma jaka grupa u kineskoj državi. U tom slučaju ne bih bio predsednik, već bih radio kao savetnik jer dobro poznajem fudbal. Imam 75 godina. U mojim godinama koža postaje sve tanja i tanja, ai ne i um", rekao je između ostalog Zamparini.

(FOTO: Screen shot)


tagovi

Serija APalermoMauricio ZampariniItalijaEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara