""
""

Zašto ne igra Gregor Balažic?

Vreme čitanja: 2min | sub. 23.07.16. | 15:36

Uigravan, pa sklonjen...

Kompletne pripreme u ekipi projektovanoj da počne sezonu. Na kontrolnim mečevima i na treninzima u paru sa Sedrikom Goguom. A kad je trebalo da igra izbrisan je Gregor Balažic kao gumicom, ostavljajući navijačima Partizana i sportskoj javnosti da se pita zbog čega slovenačkom štopera nije bilo u sastavu crno-belih u dvomeču kvalifikacija za Ligu Evrope.

Štaviše, ni u protokolu.

Izabrane vesti

Podsetimo, Ivan Tomić je na obe utakmice koristio mladog Nikolu Milenkovića, koji je do pre devet dana imao tek četiri utakmice za prvi tim Parnog valjka. Trener se opredelio za mladost, potisnuvši u drugi plan iskustvo nekadašnjeg defanzivca Mure, Gorice i Karpata, koji je prvi meč sa Zaglebjem odgledao iz lože na istočnoj tribini, a na revanš nije ni putovao, jer je tako odlučio stručni štab.

S jedne strane deluje logično da se prilika ukaže Milenkoviću i forsira dete iz sopstvene škole. S druge je začuđujuće zašto tako nije bilo od početka priprema, nego je na poziciji štopera igrao upravo Balažic, koji se tokom proleća oporavio od teške povrede prednjih ukrštenih ligamenata i delovalo je da je spreman za najveće izazove.

S obzirom na činjenicu da 31. decembra ove godine Balažicu ističe dvogodišnji ugovor sa Partizanom, u delu javnosti i među ljudima dobro upućenim u zbivanja u Humskoj pronela se informacija da je Gregor sklonjen, jer je to odluka uprave i Ivana Tomića, posle navodnog odbijanja da produži saradnju.
„Nije tačno da sam odbio novi ugovor. Niko sa mnom iz kluba nije razgovarao o opaciji da produžim ugovor“, prva je reakcija Gregora Balažica.

Druga pokazuje da ni njemu, kao uostalom ni navijačima, nije jasno kako je moguće da fudbalera koji je ostavio sasvim korektan utisak tokom dosadašnjeg boravka na Topčiderskom brd nije bilo ni među 18. A jeste, na primer, za novajliju Bojana Ostojića.
Trener mi je u Poljskoj na pripremama rekao da je mnogo zadovoljan kako radim i igram i da ozbiljno računa na mene. Na tome se završilo“, dodao je Gregor Balažic.

Pre početka priprema, trener Ivan Tomić se odrekao Marka Jovanovića i Miloša Ostojića, te u ovom trenutku, osim Balažica, za dva štoperska mesta konkurišu Sedrik Gogua, Nikola Milenković, Bojan Ostojić i Miladin Stevanović, a na toj poziciji nekoliko puta je probao vezistu Marka Jevtovića.

(FOTO: Star sport)


tagovi

SuperligaSrbijaFK PartizanGregor Balažic

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara