""
""

Želja Borčevih čelnika se ispunila, Čačani su članovi ABA 2 lige

Vreme čitanja: 2min | sre. 26.07.17. | 22:56

Direktor kluba Marko Ivanović: Ovo je samo stepenik ka ABA 1 ligi!

Na Skupštini Jadranske lige koja je održana minulog ponedeljka i definitivno je potvrđena odluka o formiranju ABA 2 lige koja će imati dvanaest klubova, a takmičenje će krenuti već u sezoni 2017/2018. Liga će se igrati po dvokružnom bod sistemu, a ono što su priželjkivali čelnici čačanskog Borca, to se i obistinilo.

Izabrane vesti

Pored beogradskog Dinamika, drugi srpski predstavnik u novom takmičenju biće upravo KK Borac koji je bio značajno ime za košarku bivše Jugoslavije. Nešto stariji poklonici Borca rado se sećaju mnogobrojnih gostovanja u dvorani kraj Morave velikana kao što su Partizan, Zvezda, Cibona, Jugoplastika, Bosna…Da ne govorimo kakve je sve igračke i trenerske veličine iznedrio Borac, ali i kakvi su igrači sa strahopoštovanjem izlazili na parket pred čačansku publiku za koju su svi govorili da dobro poznaje našu magičnu igru.
"Mi smo na sportskom polju izborili plasman u ABA 2 ligu. Takođe, pokušali smo da kroz MOZZART Superligu stignemo do ABA lige, ali smo imali nesrećan poraz od Mege, zatim i Spartaka. To nam nije pošlo za rukom. Iza nas je ostala teška sezona koju smo izgurali zahvaljujući Gradu Čačku, sponzorima i pre svega predsedniku Predragu Pantoviću. Ovo je sad veliki korak za nas i samo stepenik da se napadne i ABA 1 liga", kaže za MOZZART Sport direktor kluba Marko Ivanović.

Naravno, uvek je bilo i biće oponenata Borčevom učešću u ABA 2 ligi.
"Smatram da je ovo iskorak napred. Navijamo da se i Vršac plasira na Jadran i da bude što više ekipa iz Srbije. Sad imamo dve mogućnosti da stignemo do ABA 1 lige, kroz Mozzart Superligu ili kroz Drugu regionalnu ligu".

Kakav je Vaš redosled poteza?
"Prvo će se održati Skupština kluba, formirati UO, ali već radimo i razmišljamo o pojačanjima. Otišli su Radonjić i Milovanović, a pregovaramo sa svim ostalim našim igračima koji su izneli sezonu iza nas. Takođe, imamo i spisak određenih pojačanja sa kojima ćemo stupiti u pregovore. Moramo napraviti respektabilan sastav jer to Borac, ali i košarkaški Čačak zaslužuju. Moramo se spremiti jer nas očekuje trostruki prvak Evrope Jugoplastika, Bosna, Krka, Široki…".

Borac očekuje značajnu pomoć i od grada?
"Gradonačelnik Čačka Milun Todorović je stalno na vezi, puno nam je i dosad pomagao, ali očekujem i novu pomoć kako bi Borac napravio dobar budžet za zahtevniji i jači rang takmičenja", zaključio je direktor Borca Marko Ivanović.

Piše: Đurđe Mečanin


tagovi

Marko IvanovićJadranska ligaBorac Čačak

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara