Naslovna strana A Bole
Naslovna strana A Bole

Želson Martins u Madridu, Sporting preti tužbom – cena varira od 15.000.000 do 45.000.000

Vreme čitanja: 3min | sre. 25.07.18. | 09:20

Transfer koji bi mogao da uzdrma odnose na relaciji Madrid – Lisabon

Bas Dost i Bruno Fernandes su se vratili shvativši da je njihovo obrazloženje jednostranog raskida ugovora na klimavim nogama i da bi svaki ishitreni potez mogao da im se obije o glavu. Vilijam Karvaljo i Betis su bili pošteni i sa Sportingom dogovorili uslove transfera (16.000.000 + 4.000.000 evra), iako je na papiru stameni zadnji vezni imao čiste papire. Vulverhepton će tek saznati koliko će ga koštati brzopleto uzimanje Ruija Patrisija. A izgleda bi pod ruku sa Vulvsima na sud Fife mogao i Atletiko. Najtiražniji sportski list Portugalije A Bola piše da je Sporting spreman da Jorgandžije tuži zbog otimanja Želsona Martinsa.

Za one koji ne znaju pozadinu: Martins je bio u grupi od desetak igrača koji su raskinuli saradnju sa Sportingom posle huliganskog napada na fudbalere u klupskom trening kampu. Na prvoj sudskoj instanci je prošlo, ali niko ne zna kakva će biti konačna presuda. I koliko će koštati.

Izabrane vesti

Recimo, Vulvsi su Patrisija doveli kao slobodnog igrača, ali je kasnije novi predsednik Sportinga Souza Kintra uveravao portugalske medije da je engleski klub pristao na pomirenje vredno 18.000.000 evra. Sporting je inače u sudskom sporu pred Fifom tražio odštetu od 54.700.000 evra, šestomesečnu suspenziju za Patrisija i zabranu Vulverhemptonu da registruje nove igrače u naredna dva prelazna roka! Jasno vam je zašto su Vulvsi sada više nego zainteresovani za pomirenje.

Atletiko je bio obazriviji. Oni su, kao i Betis u slučaju Karvalja, prvo kontaktirali Sporting, ali su se potajno nadali da će iskoristiti situaciju u Lisabonu. Prvobitno su nudili za Martinsa 15.000.000 fiksno, plus još 10.000.000 u bonusima. A to je samo osnova. Informacije se dalje prilično razlikuju od medija do medija. Recimo, pominje se čak i da je Atletiko pristao da Sportingu prepusti 50 odsto od naredne Martinsove prodaje pod uslovom da dobije ponudu u visini od 60.000.000 ili više evra!

Sporting sve vreme insistira na značajno većem fiksnom obeštećenju. Traže 50.000.000, verovatno bi pristali na oko 40.000.000 evra.

Međutim, dogovora još nema, a nema ni Želsona Martinsa u Lisabonu. Danas i portugalski i španski mediji pišu da je Martins u Madridu. Prihvatio je odavno Atletikov petogodišnji ugovor vredan 3.000.000 evra po sezoni. Ono što je baš razbesnelo ljude u Sportingu je to što ga je Atletiko navodno već registrovao za Primeru. Otud pretnja tužbom pred Fifom.

Atletiko svakako ne planira opet da se zamera Svetskoj fudbalskoj federacije, posebno imajući u vidu da je tek odslužio jednogodišnju zabranu registracije novih igrača. Spreman je na kompromis, spreman je da ponudi 25.000.000 evra fiksno. U Sportingu su ljuti, ali i njima zbog poreskog duga od 5.000.000 evra opasno gori pod nogama. Novac im je potreban hitno. Sudski process bi mogao da se razvači mesecima, možda i godinama. Zato se čak piše da bi dali zeleno svetlo za transfer u slučaju ponude od 30.000.000 evra. Lusijano Vijeto bi takođe mogao da bude deo pogobe. Samo da se ne ide na sud.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Želson MartinsLetnji prelazni rok 2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara