""
""

„Zemanlandija“ na Meaci, Ekdalov šou i Vidićev horor za 15 minuta! Razočarao i Milan... (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 28.09.14. | 16:52

Blamaža Intera protiv sjajnog Kaljarija, Rosoneri bez pobede protiv skromne Ćezene

Bilo je samo pitanje vremena kada će eksplodirati Zemanov Kaljari. Samo jedan osvojen bod u prethodnih pet kola su značili da Sardi ne mogu lošije, već samo bolje. Poznato je kakav fudbal igraju Zemanove ekipe i da tu nema sredine. Totalna ofanziva koju diktira njegov stil rada znači ili ubedljive poraze ili fudbalsku rapsodiju. Od početka sezone Kaljari je bio sinonim za ovo prvo, ali danas su konačno pokazali i svetlu stranu Zemanovog trenerskog rukopisa.

Izabrane vesti

Kaljari je eksplodirao danas na Đuzepe Meaci naneo katastrofu Interu i pokazao da će Serija A i ove sezone uživati u ludim mečevima Zemanove fudbalske filozofije. Sardi su razbili Neroazure sa 4:1, očitali im fudbalsku lekciju, a pobeda je mogla da bude i ubedljivija. Kao nekada Fođa, Roma, Leće ili Peskara, tako i ova Zemanova ekipa igra na gol više, bez kalkulacija, sa ciljem da što više lopti završi u mreži rivala. Zbog ovakvih ovakvih predstava, u fudbalskom rečniku Italije postoji izraz „Zemanlandija“...

Marko Sau je nagovestio iznenađenje na Meaci, ali je ubrzo Osvaldo iskoristio nepažnju Kaljarijeve odbrane i na trenutak otklonio crne slutnje Interovih navijača. Ali, samo na trenutak...

Glupost Nagatoma i bespotreban crveni karton su najavili senzaciju. Usledio je šou Albina Ekdala. Šveđanin koji je kao tinejdžer došao u Juventus pre nekoliko godina, ali nikada nije dobio pravu šansu da u dresu Stare dame pokaže potencijal, danas je konačno nagovestio kakvim arsenalom raspolaže. U paklenih 15 minuta, Ekdal je tri puta poslao loptu iza leđa Samira Handanovića. Odbrana Intera predvođena danas očajnim Nemanjom Vidićem se povijala pred naletima Kaljarija. Viktor Ibarbo se poigravao sa Interovim prvotimcima i poslao poruku velikim klubovima da je spreman za ozbiljnije uloge. Kaljari je u tih ludačkih 15 minuta čak uspeo i penal da promaši. Tačnije, majstor za penale Samir Handanović je odbranio udarac Kosua sa bele tačke. Slovencu je to bio 19. odbranjeni penal u karijeri i u Seriji A! Sardi nisu spuštali gas, pleli su mrežu oko Handanovića, imali još par dobrih prilika, pa je Inter čak i dobro prošao sa porazom od 1:4.

Iako nije poražen, ni Interov gradski rival Milan nema nikakvog razloga za zadovoljstvo. Ni treći put u poslednjih sedam dana nisu pobedili. Posle poraza od Juventusa i remija sa Empolijem, Rosoneri su odigrali samo 1:1 na gostovanju skromnom timu Ćezene. Domaći su vodili golom Sućija posle velike greške Abijatija, da bi Adil Rami posle kornera udarcem glavom doneo izjednačenje Milanu. Ipak, Inzagijevi puleni nisu uspeli da dođu do preokreta. Iako je trener Milana izveo ofanzivnu formaciju sa Hondom, Menezom, Bonaventurom i Toresom, odbrana Ćezene je lako izlazila na kraj sa njima. Jalova incijastiva Milana je potpuno utihnula kada je Zapata dobio crveni karton. 

U okršaju dva tima koji igraju ispod očekivanja, Torino i Fiorentina nisu uspeli da naprave korak napred. Podelili su plen, pošto je Viola golom jedinog napadača kojeg ima u ekipi, mladog Kume Babakara uspela da izbegne poraz. Senegalac je pobegao Maksimoviću i doneo bod Montelinom timu. Prethodno je Kvaljarela doveo Bikove u vođstvo.

Isti rezultat je viđen i na meču Kjeva i Empolija. 

SERIJA A – 5. KOLO:

Subota:
Roma – Verona 2:0 (0:0)
/Florenci 75, Destro 86/

Atalanta – Juventus 0:3 (0:1)
/Tevez 35, 59, Morata 83/

Nedelja:
Sasuolo – Napoli 0:1 (0:1)
/Kaljehon 28/

Ćezena – Milan 1:1 (1:1)
/Sući 10 – Rami 19/

Kjevo – Empoli 1:1 (0:0)
/Međorini 50 – Pukareli 59/

Inter – Kaljari 1:4 (1:4)
/Osvaldo 18 – Sau 10, Ekdal 29, 34, 44/

Torino – Fiorentina 1:1 (0:0)
/Kvaljarela 62 – Babakar 78/

20.45 Đenova – Sampdorija

Ponedeljak:
19.00 Udineze – Parma
21.00 Parma - Lacio

(FOTO: Action images)


tagovi

Adil RamiAlbin EkdalĆezenaEvropaInterItalijaKaljariMilanMirko SlomkaNemanja VidićSerija A

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara