""
""

Živ je Babel umro nije - Bešiktaš slavi letećeg Holanđanina! Selta majstorski išamarala Krasnodar (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 16.03.17. | 20:51

Šampion Turske sa igračem manje eliminisao Olimpijakos (4:1) i prošao u četvrtfinale Lige Evrope

Preporođeni Rajan Babel pobrinuo se da Bešiktaš eliminiše Olimpijakos i nađe se u četvrtfinalu Lige Evrope. U sjajnoj atmosferi na Vodafon areni turski šampion je sa igračem manje uspeo da porazi prvaka Grčke sa 4:1 (2:1) i posle atinskih 1:1 overi drugu fazu.

Izabrane vesti

Počelo je sjajno, posle 22 minuta na semaforu je bilo 2:0 za domaćina, a golove su postigli Abubakar i Babel. Međutim, onda je usledilo opuštanje za ekipu Senola Guneša, a nakon gola Elijanusija za 1:2, Kamerunac Abubakar je napravio glupost, udario protivničkog igrača i dobio direktan crveni karton u 39. minutu.

Bio je to pravi vetar u leđa pred odlazak na pouvreme za goste, ali je Bešiktaš uspeo da odoli u nastavku susreta. Sve su probali gosti, trener Vusas je izvršio izmene, ali nije bilo prolaska do mreže Bešiktaša. Kada se grčki šampion izduvao, usledila su još dva šoka u finišu utakmice. Prvo je sjajno zimsko pojačanje iz Deportiva, Babel, još jednim lepim udarcem povisio na 3:1, a rezervista Tosun u 84. na pas sjajnog Taliske stavio tačku na zaslužen trijumf Bešiktaša.

Srpski reprezentativac Duško Tošić odigrao je sasvim solidno čitav meč i dobro se nosio sa gostima u trenucima kada se Bešiktaš branio sa igračem manje. Olimpijakos slab, nikakav, vidi se da im Luka Milivojević itekako nedostaje jer iskusni Kambijaso nema snage da sam vodi igru.

Pored Bešiktaša u četvrtfinale će i Selta, koja je izuzetno pametno odigrala na gostovanju u Krasnodaru gde je pustila domaćina da se izduva u prvih 45 minuta, a onda ga posle sjajne kontre matirala u 52. minutu i završila posao oko prolaska u četvrtfinale.

Desni bek Ugo Malo sjajno je ispratio kontranapad i posle otpatka matirao golmana Sinitsina. Sve je na ovom meču bilo gotovo u 80. minutu kada je Jago Aspas posle kontre povisio na konačnih 0:2 i overio plasman španskog tima u narednu rundu.

Selta je večeras prikazala odličnu defanzivnu partiju, a vrlo dobar je bio i srpski reprezentativac Nemanja Radoja koji je držao majstorski igru Selte na sredini terena i bio jedan od najboljih u timu Eduarda Beriza.

Genk i Gent odigrali su samo formalno revanš u kojem su remizirali (1:1), a s obzirom na ubedljivu pobedu domaćina u prvom meču od 5:2 jasno je bilo ko ide dalje.

Genk je večeras ispisao i klupsku istoriju jer je prvi put otkako postoji prošao u četvrtfinale nekog međunarodnog takmičenja. Stefan Mitrović odigrao je svih 90 minuta za Gent. 

LIGA EVROPE - revanši 1/8 finala

Bešiktaš - Olimpijakos 4:1 (2:1)
/Abubakar 10, Babel 22, 75, Tosun 84 - Elijunusi 31/

Genk - Gent 1:1 (1:0)
/Kastanj 20 - Vestret 84/

Krasnodar - Selta 0:2 (0:0)
/Maljo 52, Aspas 80/

21.05 Ajaks - Kopenhagen
21.05 Anderleht - APOEL
21.05 Roma - Lion
21.05 Borusija Menhengladbah - Šalke
21.05 Mančester Junajted - Rostov

(FOTO: Action Images)


tagovi

BesiktasGenkGentKrasnodarLiga EvropeRajan BabelSelta

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara