"Zorić"
"Zorić"

Zorić za MOZZART Sport: Da što pre stvorimo hemiju! Zadovoljan sam trenerom, sviđa mi se njegova filozofija

Vreme čitanja: 2min | sre. 17.02.16. | 13:23

"Slobodno vreme smo iskoristili da se što bolje upoznamo jer je poznato da je klub napustio veći broj igrača, ali i da je stiglo dosta pojačanja”, kaže Stamenković

ZorićTrener Borca Ljubiša Stamenković zadovoljan je odrađenim pripremama čačanskih Zebri, ali za Mozzart Sport ističe da će ekipi trebati još vremena da dobije prepoznatljivu fizionomiju.
Imali smo dobre uslove za rad na Ohridu i sve što smo planirali to smo i ostvarili“, kaže Stamenković i dodaje.
„Slobodno vreme smo iskoristili da se što bolje upoznamo jer je poznato da je klub napustio veći broj igrača, ali i da je stiglo dosta pojačanja
“.

Na spisku pridošlica nalaze se napadač Vuk Sotirović, Bugarin Ilijan Jordanov, štoper Miloš Krstić, vezista Ivan Todorović, bek Miroljub Kostić, vezista Milorad Balabanović, igrač sredine terena Boris Bulajić, bivši kapiten Čačana Mario Maslać i napadač Lazar Jovanović. Trener Stamenković podvlači da je Borac zadržao kostur tima.
Ostala su petorica igrača koja su značajno doprinela dobrim igrama i rezultatima ekipe tokom jesenjeg dela sezone. Na njih stvarno ozbiljno računam i u prolećnom delu. To su Bajić, Tanasin, Jablan, Zorić i Vujakluja i oni su bili zapaženi  tokom pripremnih mečava“.

Izabrane vesti

Čačani su odigrali više kontrolnih utakmica, a od značajnijih provera ističemo remi sa Ivanjičanima, Teteksom i Lučancima, poraz od Surduličana i pobedu nad Jedinstvom iz Pazove.

U prvom kolu nastavka Super lige igrate sa Jagodinom.
Dobro poznajemo prvog rivala i očekujemo startnu pobedu posle koje bi sve bilo znatno lakše. Borac ima obavezu da dobro igra na dva fronta. Kad je prvenstvo u pitanju moramo da izborimo učešće u plej-ofu, ali i da pokušamo da ostanemo visoko kotirani što neće biti lako. U kupu želimo da iskoristimo prednost domaćeg terena u duelu sa OFK Beogradom i prođemo četvrtfinale“.

Popularni Piskavac Stamenković kaže da u ovom momentu ne zna startnih jedanaest igrača za prvi prvenstveni duel.
Znam samo da će igrači koji su činili kostur tima tokom jeseni početi meč. O ostalih šest mesta dobro ću razmisliti“, zaključio je strateg Borca Stamenković.

Naravno da se trener Čačana najviše uzda u starosedeoce među kojima je i jedan od najboljih fudbalera jeseni, Darko Zorić.
Puno igrača nas je napustilo, ostala su petorica startera, ali je dosta i došlo. Od pojačanja očekujem da se što pre uigraju, da se maksimalno fizički spreme, da budemo kao jedan i da što pre napravimo hemiju u timu koju smo imali i minule jeseni. Dobili smo odličnog trenera, sviđa mi se njegova filozofija i način rada, stalno razgovaramo i nadam se najboljem“, kaže Zorić.

Jagodina kao prvi rival?
Mi se pitamo, tačno je da su se pojačali, ali uz domaću publiku očekujem startnu pobedu. Nadam se da uz dva, tri početna trijumfa možemo da ostanemo visoko kotirani“, optimista je Zorić.

Prvu zvaničnu utakmicu u godini velikog jubileja kluba, devedeset godina od osnivanja, Borac će odigrati na svom stadionu u subotu od 14 sati.

Piše: Đurđe Mečanin
Djurdje.mecanin@mozzartbet.com

(FOTO: Star sport)


tagovi

SuperligaSrbijaEvropaDarko ZorićBorac Čačak

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara