""
""

ZVANIČNO: Gundogan je prvo pojačanje u Gvardiolinoj eri!

Vreme čitanja: 2min | čet. 02.06.16. | 11:12

Nemački reprezentativac kompletirao transfer vredan skoro 26.000.000 evra

Era Pepa Gvardiole na klupi Mančester Sitija počinje - Ilkajem Gundoganom!

Izabrane vesti

Sada je i zvanično i više nikakve dileme nema. Nemački reprezentativac kompletirao je i definitivno transfer u kojem će njegov dojučerašnji klub Borusija iz Dortmunda inkasirati gotovo 26.000.000 evra. 

Gundogan je sa novim klubom potpisao saradnju na četiri godine, a kako je sam otkrio – nije mogao da propusti šansu da sarađuje sa dojučerašnjim ljutim protivnikom iz Bajerna.
„Izuzetno sam uzbuđen zbog toga što sam postao igrač Mančester Sitija. Kada sam čuo da me Siti želi moje srce je želelo da taj transfer bude završen i stvari su se odvijale zaista brzo. Jako sam ponosan na vreme koje sam proveo u Dortmundu i želeo bih da zahvalim svima u klubu i navijačima za prelepih pet godina“, poručio je 25-godišnji vezista za sajt Sitija i dodao:
„Dortmund mi je izgradio temelj na kojem igram i postao sam bolji igrač jer su prema meni pokazali veliko strpljenje, veru i podršku. Sada imam novi izazov i želim da postignem najviše ciljeve sa Sitijem“.

A onda je govorio i o novom treneru.
„Dobiću šansu da radim sa Pepom Gvadiolom i to je nešto čemu se jako radujem. Izuzetno sam ponosan i na to što sa njegova prva kupovina. Ono što mogu da obećam navijačima je da ću uraditi sve da pomognem klubu da osvojimo Englesku i Evropu. Pred nama su uzbudljiva vremena. Ispred mene su najbolje godine u kojim želim da postignem velike stvari. Jedva čekam da počnem novo poglavlje“.

Gundogan u Siti stiže posle petogodišnjeg boravka na Signal Iduna Parku, gde je ubeležio 157 nastupa i klubu je pomogao da se dokopa titule u Bundesligi i Kupu Nemačke, ali i finala Lige šampiona.

Međutim, brojne povrede ispresecale su njegovo fudbalsko uzdizanje tokom poslednje tri godine. 

(FOTO: Via Twitter / @MCFC)


tagovi

Premijer ligaprelazni rok leto 2016NemackaMančester SitiIlkaj GundoganEvropaEngleskaBorusija Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara