""
""

ZVANIČNO: Papis Sise potpisao za najgori tim u Kini

Vreme čitanja: 1min | sub. 09.07.16. | 12:33

Šandong nastavio da pazari u Engleskoj

Kinezi nastavljaju da "udaraju" nemilice! Glavna vest od jutros glasi: Papis Sise (31) je novi napadač Šandonga! Ovu informaciju na svom zvaničnom tviter profilu objavio je njegov dosadašnji klub Njukasl Junajted!

Iskusni Senegalac lako je postigao dogovor sa ekipom koju vodi čuveni Nemac Feliks Magat, pogotovo što u prošloj sezoni nije bio u prvom planu kod Rafe Beniteza - odigrao je svega 14 utakmica i postigao tri gola. Takođe, Svrake su ispale u Čempionšip i to je bio još jedan od razloga za lakši rastanak sa crno-belima. 

Izabrane vesti

Njukasl nije objavio kolika je visina obeštećenja, niti su Kinezi saopštili kolika će biti plata iskusnog senegalskog asa. Ipak, s obzirom na tržišnu vrednost tamnoputog golgetera pretpostavlja se da je reč o sumi od oko sedam, osam miliona evra.

Papis Sise stigao je u Englesku iz Frajburga 2012. godine u transferu vrednom 12.000.000 evra. Za klub sa Sent Džejms Parka odigrao je 131 utakmicu i postigao 44 gola. Navijačima crno-belih posebno je ostao u sećanju onaj protiv Čelsija pre četiri godine...

Da podsetimo, juče se pojavila informacija da je za 15.000.000 evra Šandong doveo i golgetera Sautemptona Gracijana Pelea. Da li dolazak Sise znači da je taj posao propao, ili Magat želi da upari ovu dvojicu napadača, ostaje da vidimo u narednim danima. 

Šandong se inače nalazi na poslednjem mestu u šampionatu Kine pošto posle 15 odigranih kola ima samo dve pobede.

(foto: Action Images)


tagovi

Premijer ligaPapis Siseletnji prelazni rok 2016EvropaEngleska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara