""
""

ZVANIČNO: Monći napustio Sevilju

Vreme čitanja: 1min | čet. 30.03.17. | 21:45

Legendarni sportski direktor otišao iz Andaluzije posle 15 godina

Ramon Rodrigez Verdeho, širom sveta poznatiji kao Monći, od večeras i zvanično više nije sportski direktor Sevilje. Transfer čarobnjak iz Andaluzije sporazumno je raskinuo ugovor sa Seviljom čime se otvorio prostor da uskoro i zvanično preuzme funkciju sportskog direktora Rome.

Izabrane vesti

Monći napušta Sevilju posle punih 15 godina, a kao sportski direktor preuzeo je klub 2002. nakon povratka Berbera iz Segunde u Primeru. Sa njima se u tom periodu naosvajao sa trofeja (pet UEFA kupova, dva Kupa Kralja, jedan Superkup i Superkup Evrope) u senci Reala i Barselone.

Širom sveta Monći je poznat kao sposoban čovek koji se proslavio dovođenjem nepoznatih ili jedva pozantih fudbalera koje je afirmisao u dresu Sevilje i potom ih skupo prodavao. Takvi su Žulio Baptista, Adrijano Koreira, Dani Alves, Sejdu Keita, Kristijan Poulsen, Sebastijen Skilaći, Alvaro Negredo, Aleiš Vidal, Federiko Facio, Gari Medel, Žofri Kondogbia, Ivan Rakitić i Karlos Baka.

Takođe, za vreme njegovog boravka u klubu afirmisana su i skupo pordata deca Sevilje kao što su Serhio Ramos, Hoze Antonio Rejes, Dijego Kapel, Hesus Navas i Alberto Moreno. Svi ti poslovi proslavili su Monćija širom Evrope i izgradili mu reputaciju profesionalca najzaslužnijeg za prosperitet Sevilje.

Sličan posao od njega sigurno očekuju u Romi koja je bez sportskog direktora od početka sezone kada je otišao Valter Sabatini.

(FOTO: Action Images)


tagovi

ŠpanijaSeviljaRamon Rodrigez Vareho Monći

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara