""
""

Zvezda juri Ligu šampiona - odluka sutra!

Vreme čitanja: 2min | sub. 04.06.16. | 18:06

Ulog nimalo nije mali i mogao bi da predstavlja najavu svega onogo što će se dešavati ovog leta na Marakani. U nedelju je na programu poslednje kolo Omladinske lige Srbije, a za titulu se bore tri ekipe

 

Izabrane vesti

Odluka o učesniku omladinske Lige šampiona iz Srbije mogla bi da bude odlučena već sutra, kada je na programu poslednje kolo domaćeg šampionata. Tri ekipe poslednje kolo dočekuju sa identičnim šansama za šampionski trofej - to su Crvena zvezda, Čukarički i OFK Beograd, s tim što Romantičari imaju utakmicu manje i tri boda manje od crveno-belih i Brđana, koji su do sada prikupili 61 bod.

Posebno će biti zanimljivo na glavnom terenu stadiona Rajko Mitić, gde se sastaju dva liderska tima Crvena zvezda i Čukarički.
"Ukoliko pobedimo u nedelju, nephodno je da OFK Beograd napravi makar jedan kiks u preostale dve utakmice. Drugi scenario je da mi odigramo nerešeno sa Čukaričkim, a da OFK Beograd izgubi jednu od dve preostale utakmice, jer mi imamo bolji međusobni skor sa ekipom sa Banovog brda, s obzirom na to da smo ih u gostima pobedili 1:0", objašnjava Nebojša Stamenković, trener Zvezdinih omladinaca.

Ipak, kao što smo već pisali, ukoliko Čukarički slavi na Marakani sigurno će biti prvi, bez obzira na rezultate kluba sa Karaburme, jer ima bolji međusobni skor.

Stamenković najviše žali za utakmicom protiv Borca u kojoj su crveno-beli neočekivano poraženi na svom terenu.
"Protiv Borca smo, objektivno, kiksnuli. Meč sa Jagodinom koji smo takođe izgubili je bio drugačiji. Bila je to teška utakmica u teškim uslovima za igru, zato mislim da smo pre svega protiv Borca napravili kiks. Međutim, kada se osvrnemo na čitavu sezonu, moramo biti prezadovoljni. Mi se takmičimo protiv godinu dana, ili dve godine starijih ekipa. Naravno, u Crvenoj zvezdi je uspeh samo biti prvi, bez obzira na to kakve su okolnosti. Ali, ako ova ekipa ostane na okupu, sledeće godine će biti najozbiljniji konkurent za prvo mesto".

Zvezdini omladinci spremni su za sutrašnji meč, verovatno i najvažniji u njihovim dosadašnjim karijerama.
"Apsolutno su spremni! Dobro su se pripremili psihički, a mi iz stručnog štaba smo dobro pripremili utakmicu i mislim da nismo mogli da dobijemo bolji završetak sezone", rekao je Stamenković.

Utakmica između Crvene zvezde i Čukaričkog na stadionu crveno-belih igra se od 17 časova i ulaz će biti besplatan.

(FOTO: MN press)


tagovi

SuperligaSrbijaOmladinska liga SrbijeOmladinska Liga šampionaNebojša StamenkovićFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara