""
""

Zvezda na dve pobede od titule! Naredba za Zvezdana Terzića i ostale: Kvalitetan štoper - dupla porcija (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 06.04.16. | 17:54

Crveno-beli se mučili, ali golom Mičela Donalda savladali vrlo dobri Rad - 1:0. Centralni bekovi ponovo su pali na kolokvijumu pred ozbiljne ispite, Ugo Vijeira bolje da nije ustajao iz kreveta, a Katai komplikovao do granice bola...

Zvezda je u blagom padu forme! Utakmica u Novom Sadu je to nagovestila, a izdanje protiv Rada samo potvrdilo. Istina, lider Superlige se vratio na pobednički kolosek, ali daleko od toga da je našao šampionske koordinate. Bio je to trijumf izvojevan uz silne muke i na krilima individulanog kvaliteta Mičela Donalda - 1:0.

Izabrane vesti

Protiv solidnih Građevinara Zvezdina igra nije imala ni potrebnu hemiju, ni šarm kakav publika očekuje, niti rasploženog individualca... Ipak, lideru će najverovatnije biti potrebne još samo dva trijumfa kako bi i matematički obezbedio titulu, a taj intermeco odgovorni iz Ljutice Bogdana trebalo bi da provedu sa prstom na čelu, razmišljajući o tome kako fanovima da ne priredejoš jedno razočaaravajuće leto.

Centralni bekovi Crvene zvezde ponovo su pali na kolokvijumu pred ozbiljne ispite, Ugo Vijeira bolje da nije ustajao iz kreveta, a Katai  komplikovao do granice bola... Miks ozbiljnih anomalija kompenzovao Mičel Donald na asistenciju Luisa Ibanjeza... Dovoljno za novu pobedu i sakrivanje ostatka posete... Nedovoljno da se miris euforije nadvije u Ljutice Bogdana...

Najavio je generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić da će narednih dana otići na kraći službeni put kako bi uživo posmatrao potencijalna pojačanja za evropska iskušenja. Gledajući predstavu protiv Rada koju je lider na suvi kvalitet trebalo lagano da dobije prvi operativac crveno-belih moraće da parafrazira stihove Elmera Daveža iz kultnog crtaća o Dušku Dugoušku. Moraće da preorre sva polja, reke i planine kako bi doveo centralnog defanzivca spremnog da odgovori zahtevima na međunarodnoj sceni. Tačnije, na prvoj strani Terzićevog rokovnika i ostalih ljudi iz sportskog sektora trebalo bi da stoji kratak napis: “KVALITETAN ŠTOPER - DUPLA PORCIJA.”

Edson vs Luković: Ne zna se ko je napravio veću glupost (VIDEO)

Poluvreme utakmice sa Radom završeno je bez golova, ali je ono bilo suštinski poraz gledajući šta Zvezdu čeka u ne tako dalekoj budućnosti. Dominantan tim u Srbiji je u sasvim korektnom ritmu počeo utakmicu, preko Petkovića propustio dve izgledne prilike, lepo eksploatisao tehničku superiornost Davida Babunskog... A onda su Edson i kapiten Luković počeli crveno-belu kompoziciju da voze stazama poraza.

Prosto je neverovatno kako je Edson na nivou “zonska liga - aleksinački okrug” u 17. minutu promšio čitav fudbal i ostavio Kaluđerovića u zicer poziciji. Promašaj koji, da se vratimo na početak teksta, u Evropi znači ulazak u glib rezultatskog deficita... Publika se još hvatala za glavu i prepričavala Edsonovo pomračenje uma, a minijaturu je imao i kapiten Luković. Petljao je i petljao, prodavao lažnjake u petercu, ali je Veselinović bio dekoncentrisan.

Grehovi defanzivaca uneli su totalnu nervozu u redove domaćina. Tako je Katai imao iritantne solo tačke, dok je Damijan Le Talek energičnim gestikulacijama korio kompletan tim... Protivtežu je donekle predstavlja partija makedonskog reprezentativca Davida Babunskog. Ima u tim nežnim nožicama školovanim u La Masiji prave fudbalske simfonije, lakoće pokreta, povremeno i tehničke savršenosti. Moraće samo da nabaci mišiće kako bi završavao akcije kao u 10 i 13. minutu.

Morao je stručni štab lidera već u 60. minutu da reaguje dvostrukom izmenom i izgubljenu golgetersku inspiraciju Uga Vijeire da nadomesti snagom Sikimića. Na teren je poslat i Plavšić, ali sjajno postavljeni gosti su nagrizali nervozu u taboru domaćina. Nije se naslućivao način na koji Zvezda može da naudi Radu, minuti su prolazili, ali je Donald doneo možda i zasluženu pobedu domaćinu. Rad je kažnjen za dva promašena zicera kao i činjenice da je morao da jošš jače provocira greške štopera domaćina koji su se sami "nudili".

CRVENA ZVEZDA - RAD 1:0 (0:0)
/Donald 72/
Stadion: Rajko Mitić. Gledalaca: 7.200. Sudija: Dejan Filipović.

CRVENA ZVEZDA (4-1-4-1): Kahriman - Peković, Luković, Edson, Ibanjez - Le Talek - Donald - Babunski (od 61. Babunski), Ristić, Katai (od 73. Srnić) - Vijeira (od 61. Sikimić).

RAD (4-2-3-1): Filipović - Jovanović, Maraš, Bates, Ljubinković - Protić, Stanojević - Nenadović (od 46. Denić), Veselinović (od 59. Rusmir), Lutovac - Kaluđerović. 

(FOTO: Star sport)


tagovi

SuperligaSrbijaRadMičel DonaldEdson SilvaFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara