""
""

Zvezdi oduzeto šest bodova, a moraće da plati i kaznu od 5.000 evra!

Vreme čitanja: 2min | ned. 31.01.16. | 18:09

Disciplinci regionalne lige najavili su i pokretanje postupka protiv kluba, a utakmica će biti registrovana trijumfom Kragujevčana sa službenih 5:0

Vaterpolo klub Crvena zvezda kažnjen je oduzimanjem šest bodova u regionalnoj ligi i novčano sa 5.000 evra jer je na utakmici sa Radničkim u sastavu imala igrače bez neophodne licence.

Izabrane vesti

Disciplinci regionalne lige najavili su i pokretanje postupka protiv kluba, a utakmica će biti registrovana trijumfom Kragujevčana od 5:0.

Crveno-beli su u petak u Kragujevcu savladali Radnički sa 8:5, u timu je bilo sedmorica novajlija, ali trojica od njih, Filip Kljajević, Dragan Drašković i Srđan Aksentijević nisu bili licencirani.

Upravni odbor regionalne lige još krajem prošle godine nije dozvolio registraciju pomenutih vaterpolista koji su u Zvezdu stigli iz Gruzije, a u saopštenju se navodi da su ti igrači nastupali za klub iz Gruzije u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Crveno-beli su se potom žalili, ali je 15. januara odluka potvrđena.

U opširnom obrazloženju se navodi da je Crvena zvezda 31. decembra 2015. godine podnela zahtev za dopunu liste sa sedam novih igrača. UO je doneo odluku da se dozvoli prelazak samo četvorice igrača, Branka Pekovića, Stefana Ilića, Ivana Rackova i Borisa Popovića.

Tehničkom sastanku pred meč 11. kola sa Radničkim prisustvovali su delegat Ljubiša Ćirić, sudije iz Crne Gore, kao i predstavnici klubova, Jugoslav Vasović i Viktor Jelenić.

Delegat ih je upoznao sa odlukom da pomenuti igrači ne mogu da nastupaju u Regionalnoj ligi. Direktor Radničkog Vasović nije imao primedbi na prijavljen sastav Zvezde, bez obzira na zabranu igrača, a predsednik beogradskog kluba Jelenić odbio je da klub odigra utakmicu bez navedenih igrača, navodi se u saopštenju. Na ovu odluku Crvena zvezda ima pravo žalbe u roku od osam dana.

(FOTO: Starsport)


tagovi

VK Crvena zvezdavaterpoloSrbijaRegionalna liga u vaterpolu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara