""
""

Zvezda poslala ponudu Čileancu – plejmejker za kraj prelaznog roka? (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 30.01.17. | 15:41

Nekadašnji član Urala i Kairata načelno prihvatio uslove, čeka se samo da Zvezda proda nekog od igrača

Crvena zvezda je rešila pitanje napadača dolaskom Ričmonda Boakjea, čeka se odgovor nekadašnjeg kapitena Nenada Milijaša, kao i mogućnost da Marko Petković dobije konkurenciju na poziciji desnog beka. Međutim, čini se da odgovorni iz Ljutice Bogdana ne nameravaju da stave tačku na zimski prelazni rok!

Srpski šampion je poslao zvaničnu ponudu na adresu povremenog reprezentativca Čilea i dojučerašnjeg člana Kairata iz Almatija Gersona Asaveda, saznaje MOZZART Sport!

Izabrane vesti

Prve reči nove Zvezdine devetke: Odbranićemo titulu

 I ne samo da je Crvena zvezda poslala ponudu, nego je vezista rođen 1988. godine u Santjago de Čileu prihvatio mogućnost da se posle staža u Rusiji i Kazahstanu preseli u redove beogradskog velikana. Kako dalje saznajemo rukovodstvo Crvene zvezde je kod ljudi koji su direktno uključeni u transfer insistiralo da se potencijalni dolazak Asaveda drži u strogoj tajnosti. Sve dok vezista razornog udarca ne raskine ugovor sa Kairatom. U taj posao bio je uključen srpski menadžer Marko Gvozdenović.

Čak je preliminarni dogovor glasio da Asavedo tokom vikenda doleti za Beograd... Dobra stvar za Crvenu zvezdu je činjenica da je iskusni Čileanac uspeo da raskine saradnju s nekadašnjim rivalom crveno-belih u kvalifikacijama za Ligu Evrope, pa bi na Marakanu došao kao slobodan igrač.

Čak su na Marakani imali zamisao da Asavedo u centralnom delu manvera igra zajedno sa Kangom, dok bi im leđa čuvao Holanđanin Donald... Iako je Asavedo načelno prihvatio ponudu Crvene zvezde realizaciju transfera koči samo jedna „sitnica“. Crveno-beli nameravaju da prodaju nekog od igrača kako bi rasteretili budžet i stigli do sredstava potrebnih da se ispoštuju Asevedovi uslovi. A vreme im nije saveznik, pošto se sutra u ponoć zatvara pijaca u većini zemalja (najviše se spominjala prodaje Ristića u Espanjol)

Inače, Asevedo je jednom igrao za reprezentaciju Čilea. Posle afirmacije u domovini kompletnu karijeru je proveo na istoku Evrope. Najblistavije trenutke proveo je u Uralu za koji je, u dva navrata, odigrao 119 utakmica i postigao 21 gol. Odlikuje se snažnim udarcem sa distance, a odgovornima sa Marakane je zapao za oko najviše zbog odličnog prekida. Postigao je sjajn gol iz slobodnog udarca protiv Crvene zvezde na prošlogodišnjim pripremama na Kipru.. Istina, aktuelni šef stručnog štaba srpskog šampiona odlično ga poznaje iz Rusije. Pamti se Asavedov sjajan gol u sudaru sa CSKA.

Pored Urala Asavedo igrao je za Mordoviju, a poslednjih šest meseci proveo je u Kairatu...


tagovi

Zvezdan TerzićŽerson AsevedoSuperligaSrbijaEvropaFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara