""
""

Zvezda se poigrala sa Solnokom pred meč sa Panatinaikosom

Vreme čitanja: 3min | pon. 28.10.13. | 22:10

Dejan Radonjić je svim košarkašima pružio šansu, a na kraju se ceo tim upisao u listu strelaca

Košarkaši Crvene zvezde upisali su i četvrtu uzastopnu pobedu u regionalnoj ligi, pošto su na svom terenu savladali Solnok rezultatom 90:64. U meču u kojem je jedino pitanje bilo sa koliko razlike će vicešampiona Jadrana savladati goste iz Mađarske nije viđena lepa i atraktivna košarka, bez obzira na ogromnu prednost na kraju utakmice. Jednostavno, košarkaši Solnoka su bili krajnje očajni, dok su igrači Crvene zvezde laganim ritmom napravili rezultat i upisali novi trijumf, koji ih vodi na deobu prvog mesta sa Partizanom i Cedevitom i skorom 4:1.

Najefikasniji u domaćem sastavu bio je Boban Marjanović sa 16 poena i osam skokova. Pored njega još trojica igrača imala su dvocifreni učinak - Jaka Blažič je dodao 14 poena, a Raško Katić (5sk) i Luka Mitrović (6sk, 5as) po 11. Zbog vrlo visoke prednosti Dejan Radonjić je priliku pružio i Aleksandru Cvetkoviću i Dušanu Ristiću, koji su se upisali u listu strelaca

Izabrane vesti

Na drugoj strani Vili Voren je ubacio 18 poena, Peter Loran je dodao 12, a Tomislav Ivošev 11.

-----------------------------------------

CRVENA ZVEZDA – SOLNOK 90:64 (25:11, 25:24, 24:12, 16:17)

Dvorana: Pionir
Gledalaca: 3.000
Sudije: Tomislav Hordov, Bojan Jovanić, Haris Bjedić

Crvena zvezda: Cvetković 2, Mitrović 11, Lazić 2, Blažič 14, Simonović 4, Marjanović 16, Radenović 5, Katić 11, Ristić 2, Nelson 7, Dženkins 8, Šilb 8

Solnok: Simon 5, Horvat 8, Keler, Dumić, Vojvoda, Marković, Rakić 6, Voren 18, Ivošev 11, Oliver 4, Loran 12

----------------------------------------

Utakmica je već bila rešena u prvih 20 minuta. Crveno-beli su jakom igrom u odbrani potpuno "ubili" protivnika, a serijom 13:2 u poslednjih četiri minuta prve deonice stigli i do prve dvocifrene prednosti i rezultata 25:11. Domaći košarkaši nisu menjali recept ni u drugom kvartalu. Kompletna centarska linija Zvezde odradila je vrlo dobar posao na oba fronta, čime je neutralizovano nešto lošije izdanje američkog trilinga Nelson-Šilb-Dženkins

Do kraja poluvremena prednost je otišla i na +19, ali je na veliki odmor domaćin otišao sa prednošću od 15 poena (50:35). Ipak, koliko god da je Zvezda odigrala dobro u napadu, toliko treba da brine činjenica da je vrlo loš Solnok uspeo da ubaci 35 poena za poluvreme, iako je poznato da Dejan Radonjić forsira jaku igru u odbrani. 

Crveno-bele su tokom prvog poluvremena predvodili Luka Mitrović sa 11 poena i tandem Katić-Marjanović, koji je ubacio po osam poena. Ono što treba istaći jeste da je u tom periodu Dženkins ubacio pet poena, Šilb tek tri, dok je Nelson bio bez poena. U ekipi Solnoka Voren je ubacio 11 poena, dok je Loran dodao osam, pa su to bili jedini igrači sa kakvim-takvim uticajem na rezultat.

Jedini problem Zvezde u prvom delu igre bio je vrlo loš procenat šuta za tri poena (2/8), dok je Solnok ubacio četiri iz 12 pokušaja. U svim ostalim statističkim parametrima domaćin je bio znatno bolji, što je i kumovalo visokom rezultatu. Crveno-beli su vrlo dobro kontrolisali skok igru (21-8), a uz to su imali i bolji procenat šuta za dva poena, najviše zahvaljujući raspoloženim centrima (18/28 - 7/16)

Vrlo slična priča viđena je i u drugom poluvremenu. Zvezda je koristila izuzetno loše šutersko veče nemoćnog Solnoka i gradio rezultat iz napada u napad. Marjanović je nastavio da koristi visinsku prednost i dobru formu, u igru su se konačno uključili i Amerikanci, kao i Jaka Blažič, pa je razlika polovinom poslednje deonice otišla i na plus 31 (83:52).

Na kraju je svoje poene upisao i mladi Ristić, pa je konačni rezultat utakmice 90:64.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

FK Crvena zvezdaJadranska ligaKK Crvena zvezdaSolnokSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara