""
""

Zvezda traži da Mouče, Fibel, Donald, Le Talek, Vijeira i Ibanjez budu domaći igrači

Vreme čitanja: 2min | sub. 09.07.16. | 16:53

Predsednik Zvezde Svetozar Mijailović uputio je dopis prvom čoveku FSS Slaviši Kokezi u kojem traži da se igrači iz Evropske unije ne tretiraju kao stranci

Crvena zvezda uputila je danas Fudbalskom savezu Srbije zahtev za prilagođavanje fudbalskih propisa u skladu sa Zakonom o zapošljavanju stranaca u kojem traži da se igrači iz Evropske unije ne tretiraju kao stranci.

Izabrane vesti

Predsednik Zvezde Svetozar Mijailović uputio je dopis prvom čoveku FSS Slaviši Kokezi u kojem navodi član 5 Zakona o zapošljavanju stranaca.
"Pravo na slobodan pristup tržištu rada u Republici, odnosno na zapošljavanje, samozapošljavanje i ostvarivanje prava za slučaj nezaposlenosti, osim ako međunarodnim ugovorom koji obavezuje Republiku nije utvrđeno drugačije, imaju: 1) državljani EU 2) članovi porodice državljana iz tačke 1 ovog stava, koji nisu državljani EU i imaju odobrenje za privremeni boravak za članove porodice ili stalno nastanjenje u tim državama kojim dokazuju svoje pravo na slobodan pristup tržištu rada".

Zvezda prijavila igrače za kvalifikacije: Nema Moučea, otpali Babunski, Anđelković, Orlandić, Parker, Jovović...

To u konkretnom slučaju crveno-belih znači da bi Pablo Mouče (Italija), Mičel Donald (Holandija), Ugo Vijeira (Portugalija), Damijan le Talek (Francuska), Tomas Fibel (Francuska) računali kao domaći fudbaleri, kao i Luis Ibanjez koji ima hrvatski pasoš.

Crvena zvezda je pozvala FSS da prilagodi fudbalske propise zakonu.
"Molimo Vas da u hitnom postupku uzmete u razmatranje naš zahtev i omogućite stranim državljanima koji dolaze iz zemalja Evropske unije da ostvaruju pravo na rad odnosno da budu tretirani kao domaći fudbaleri u smislu prava na nastupanje u fudbalskim klubovima Super lige bez ograničenja", piše u zahtevu Svetozara Mijailovića.

Trenutno je u Superligi na snazi pravilo da četiri stranca mogu da nastupaju, plus dva igrača sa područja bivše Jugoslavije.

(FOTO: MN Press)


tagovi

Ugo VijeiraTomas FibelSuperligaSrbijaMičel DonaldLuis IbanjezDamijan Le TalekFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara