"Plavšić na prethodnom gostovanju Spartaku"
"Plavšić na prethodnom gostovanju Spartaku"

Zvezda u Subotici: Vraća se Plavšić! A Torbica pominje pobede 3:0 i 2:0

Vreme čitanja: 3min | sub. 22.10.16. | 10:42

Lider Superlige ima sedam vezanih pobeda nad Spartakom, pre toga dva debakla

Plavšić na prethodnom gostovanju SpartakuU Evropi apsolutno neiskorišćen, u domaćim takmičenjima tek s vremena na vreme dobija priliku, ali danas u Subotici mogao bi Srđan Plavšić ne samo da zaigra, nego da bude pokretačka snaga Crvene zvezde na gostovanju Spartak Ždrepčevoj krvi.

Šampion Srbije odlazi na sever države uveren da može da nastavi seriju započetu posle poraza u večitom derbiju, pošto je na naredna tri meča slavio više nego ubedljivo (Vojvodina 4:1, Javor 4:2, Čukarički 3:1), ali i sa saznanjenm da bi upravo Plavšić trebalo da bude od veće koristi ekipi od anemičnog Argentinca Pabla Moučea.
Postižemo tri gola po utakmici, očekujem da nastavimo seriju i u Subotici. Spartak igra fudbal sličan našem, dolaskom Andreja Černišova unapredio je igru na gol više i očekujem da protiv nas ne bude isključivo fokusiran na defanzivu. Voleo da utakmica bude lepa i otvorena, publika da ima šta da vidi i uživa“, predočio je Srđan Plavšić uoči povratka na Gradski stadion, na kome je proveo sezonu pre dolaska na Marakanu.

Izabrane vesti

MOZZART kvote --->>> 2703: Spartak Ždrepčeva krv - Crvena zvezda 1 (7,50), X (4,80), 2 (1,35)

Od njega se očekuje da prodorima po levoj strani namuči odbranu bivšeg kluba, namesti ili postigne gol i tako olakša lideru put ka tri boda vredna cementiranja pozicije u vrhu tabele.
Spreman dočekujem svaku utakmicu, minut ili devedeset, uvek gledam da svojom igrom donesem nešto pozitivno. Smatram da sam svaku šansu do sad koristio, trudim se da svaki put dam maksimum i unesem živosti u igru. A, takav sam i van terena“, uz osmeh će Plavšić, kome će u veznom redu društvo praviti Džon Ruiz (desno) i verovatno Marko Poletanović (u sredini), a s obzirom da je Gelor Kanga povređen.

Zvezdini Subotičani – fudbalski blizanci

Zvezda je najefikasiji tim Superlige (37 golova na 11 mečeva) i njoj je Spartak Ždrepčeva krv redovna mušterija minulih godina. O tome svedoči podatak da su crveno-beli dobili poslednjih sedam međusobnih susreta, uz gol-razliku 18:5, što jasno određuje poziciju favorita uoči duela na severu Bačke (15.00, TV Arenasport 1). Pogotovo što su Subotičani u seriji od tri meča bez pobede.
Igramo dobro, postižemo mnogo golova, ali, i mnogo osciliramo. Odigramo nekoliko dobrih utakmica, pa nekako padnemo u formi. Nadam se da je sad vreme za jedno naše dobro izdanje, pogotovo jer ćemo igrati pred domaćom publikom. Važno je da ne bude grešaka u igri, da budemo koncentrisani. Rival kao što je Zvezda greške ne prašta“, upozorava Vladimir Torbica, kapiten Spartaka.

Vladimir Torbica i Mihajlo RistićS njim u veznom redu umeli su Plavi golubovi i te kako da nadlete crveno-bele, pa se i danas u Subotici prepričavaju podvizi protiv Zvezde u vreme kad su na klupi gostiju sedeli Robert Prosinečki (2:0, 2011) i Aleksandar Janković (3:0, 2012).
Ako želimo dobar rezultat protiv Zvezde, ako želimo da ponovimo rezultate kao pre tri, četiri sezone morali bismo u igri da prevaziđemo sebe. Iako je svaka utakmica važna i s istim pristupom, u ovakvim duelima je motiv uvek veći“, dodao je Vladimir Torbica.

Projektovani sastavi:
Spartak Ždrepčeva krv: Mirković - Stojković, Radovanović, Ćalasan, Anđić - Kovačević, Ađuru - Farkaš, Torbica, Ivanović - Milić.

Crvena zvezda: Manojlović - Petković, Rendulić, A. Luković, Ristić - Le Talek, Donald - Ruiz, Poletanović, Plavšić - Sikimić.

(FOTO: Star sport)


tagovi

Vladimir TorbicaSuperligaSrđan PlavšićSrbijaFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara