"Mitrović i Vilijams"
"Mitrović i Vilijams"

Zvezdana noć Radonjićeve čete: Moćni crveno-beli rasturili Laboral Kuću!

Vreme čitanja: 3min | čet. 13.11.14. | 22:15

Tim s Malog Kalemegdana lagano do trećeg trijumfa u Grupi D - 86:66

Mitrović i Vilijams

San o TOP 16 fazi lagano postaje java! Košarkaši Crvene zvezde ostvarili su možda i ključnu pobedu u daljoj borbi za drugu rundu Evrolige, pošto su na gostovanju u Vitoriji uzeli meru Laboral Kući i tako došli do treće pobede u Grupi D i druge pozicije na tabeli - 86:66 (21:22, 20:12, 25:16, 20:16)! Ovo je treći uzastopni trijumf beogradskog sastava u evroligaškim okršajima sa Baskijcima, a šesti u nizu protiv španskih klubova.

Izabrane vesti

Za razliku od susreta sa Olimpijakosom, ekipa Dejana Radonjića imala je apsolutnu kontrolu utakmice od prvog do poslednjeg minuta, lagano krckala defanzivnu liniju rivala, a kada se ukazala prva ozbiljnija šansa - Zvezda je uništila tim iz Vitorije!

Slobodno možemo reći da je ovo velika pobeda kompletnog tima, koji je odigrao daleko najbolju utakmicu u ovogodišnjem izdanju Evrolige. Sa ukupno 45 skokova (29 u odbrani, 16 u napadu), sasvim zadovoljavajućim procentom šuta iz igre (25/44 za dva, 6/20 za tri) i vrlo kvalitetnom odbranom vicešampion Srbije pokazao je najbolju moguću reakciju posle poraza od Olimpijakosa i odlično rešio domaći zadatak.

Meč su obeležila dva detalja - povreda Stefana Jovića, koji je iskrenuo skočni zglob praktično dok je sam trčao ka košu i majstorska igra Maika Cirbesa! Nemački centar je posle nešto slabijeg početka sezone konačno odigrao meč po ukusu trenera Radonjića i pokazao da ipak može da bude od ogromne pomoći u nastavku misije.

Domaćin je otpor pružio praktično samo tokom prve deonice, koju je završio sa jednim poenom prednosti (22:21), a već od polovine drugog kvartala započet je proces uništenja Laborala! Posle nekoliko fantastičnih poteza Luke Mitrovića i njegovog malog šoua Zvezda je brzo došla i do devet poena prednosti (37:28), a gostima je na ruku išlo i to što je dalekometna paljba rivala apsolutno zakazala. Praktično nijedan otvoreni šut puleni Marka Krespija nisu uspeli da pogode, što su crveno-beli iskoristili da održe visok ritam igre na obe polovine terena i na veliki odmor ode sa sedam poena viška - 41:34. 

Ipak, pravo demoliranje Laborala usledilo je u drugih 20 minuta! Zvezda je treću deonicu započela furiozno i serijom 13:2, uz tri vezane trojke i odličnu rolu Luke Mitrovića otišla na "+14", a nedugo zatim i 17 poena viška, nakon odlične reakcije Jake Blažiča i njegovih vezanih poena - 57:40. 

Na kompletnu muku domaćina nadovezalo se i isključenje Koltona Ajversona, posle čega je sve krenulo nizbrdo po Laboral Kuću. Katastrofalno šutersko veče (3/20 za tri), neprepoznatljivo loša rola Saše Vujačića i praktično nepostojanje odbrane u drugom poluvremenu dovelo je do pravog kolapsa tima iz Vitorije, koji se sada nalazi u nezgodnoj situaciji.

Crveno-beli nisu spuštali tempo sve do kraja susreta, a u jednom trenutku imali su čak i 25 poena viška, posle nekoliko odličnih poteza Majka Cirbesa, ali i trojki Vilijamsa Kalinića.

Najefikasniji igrač Crvene zvezde bio je Mitrović sa 17 poena, uz to je imao i pet skokova! Sjajnu rolu imao je i Cirbes sa 15 koševa i sedam uhvaćenih lopti, dok je Vilijams imao 14 poena i šest asistencija. Na drugoj strani Šengelija je imao 20 poena i bio je jedini igrač sa dvocifrenim učinkom u svom timu.

------------------------------------------------

LABORAL KUĆA - CRVENA ZVEZDA 66:86 (21:22, 12:20, 16:25, 16:20)

Laboral Kuća: Ajverson 4, Kozer 2, Šengelija 20 (5sk), Perkins 3, I. Diop, Hamilton 7, M. Diop, Tili 9, Vujačić 2, San Emeterio 7, Ertel 6, Bertans 6

Crvena zvezda: Vilijams 14 (3sk, 6as), Rebić, Dangubić , Mitrović 17 (5sk), Lazić 7, Blažič 9 (5sk), Kalinić 6 (8sk), Marjanović 12 (6sk), Tejić, Dženkins, Jović 4, Cirbes 15 (7sk).

------------------------------------------------

(FOTO: MN Press)


tagovi

FK Crvena zvezdaEvroligaLaboral KućaLuka Mitrović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara