""
""

Zvezdi ponuđen Pele, Terzić otišao u Sarajevo i po Cimirota

Vreme čitanja: 2min | pon. 27.07.15. | 16:18

Rukovodstvo srpskog vicešampiona namerava da do kraja nedelje dovede tri pojačanja

Remi bez golova protiv Metalca iz Gornjem Milanovca izazvao je žestoku reakciju čelnika Crvene zvezde. Odgovorni iz Ljutice Bogdana nameravaju da do kraja letnjeg prelaznog roka dovedu trojicu igrača koji bi predstavljali kapitalna pojačanja.

Izabrane vesti

Crvena zveda će se fokusirati na pojačanja u maneveru, a prvi pik srpskog vicešampiona je Žudilson Mamdu Tunkara Gomez, poznatiji kao Pele. Reč je o portugalskom vezisti koji je prethodnu sezonu bio igrao za Belenenses kao pozajmljeni igrač Milana, i ostavio je sjajan utisak (30 mečeva, šest pogodaka), pa ga je kupila Benfika. Za njegov dolazak je najzaslužniji trener Žorž Žezus, koji je u međuvremenu seo na klupu ljutog rivala Sportinga, a novi trener lisabonskih Orlova Rui Vitorija ne vidi Pelea kao kandidata za prvi tim. 

Benfika sada želi da ga pošalje na pozajmicu, i odlazak u Pasos Fereiru bio je već praktično završen, ali ga je menadžerska agencija koja ga zastupa preporučila Crvenoj zvezdi, pa je na ljudima sa Marakane je sada da procene da li bi Pele doneo kvalitet više. On bi u svakom slučaju na Marakanu došao na pozajmicu.

Pele je rođen 1991. godine, igrao je za sve mlađe selekcije Portugalije. Profesionalnu karijeru je gradio u Belenesesu, Đenovi, Milanu, Arsenalu iz Kijeva, Oljanenseu, i na kraju je „spasao“ karijeru prošle sezone u „svom“ Belenensesu. 

Takođe, Zvezdan Terzić je jutros otputovao u Sarajevo kako bi pokušao da izdejstvuje dolazak Gojka Cimirota. Reč je o zadnjem veznom Sarajeva koji se dugo nalazi u fokusu brojnih inostranih klubova. Rukovodstvo kluba sa Koševa veruje da za slobodu reprezentativca Bosne može da inkasira milion evra.

(Foto: Action Images)


tagovi

Zvezdan TerzićSuperligaSrbijaMiodrag Grof BožovićGojko CimirotEvropaFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara