""
""

Zvezdin meč viner iz blata – Predrag Sikimić! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 05.11.16. | 18:53

Golom iskusnog napadača crveno-beli savladali Borac iz Čačka – 1:0

Zvezdin golgeter iz blata zove se – Predrag Sikimić! Nema rodonačelnika prošlogodišnje dominacije, nema stranaca koji prave razliku, ali zato ima napadačkog pira nekadašnjeg internacionalca iz Rusije. Od džokera – do najproduktivnijeg igrača. Taj put je za samo nekoliko meseci u dresu Crvene zvezde prešao Predrag Sikimić. Ono što je radio u sudarima sa Čukaričkim i Radom nastavio je i u Čačku. I to u trenucima kada vreme nije bilo saveznik crveno-belih, a blato oko nogu predstavljalo im je ozbiljne tegove kojih nisu mogli da se otarase – 1:0.

Izabrane vesti

Prvi deo prvenstva Crvena zvezda je završila je trijumfom koji joj garantuje minimum šest bodova prednosti u odnosu na konkurente. To će odgovornima u Ljutice Bogdana biti više nego dovoljno, jer će se duel protiv previše defanzivno orijentisanog Borca pamtiti još koji sat. Centralna tema biće Predrag Sikimić koji je postigao četvrti gol u poslednja tri meča (ukupno sedmi u sezoni) i stigao na deobu najboljih prvenstvenih strelaca.

Letimičan pogled na teren stadiona Borca poslao je jasnu poruku da će fudbaleri Crvene zvezde morati da prođu kroz silne krugove pakla kako bi došli do tri boda. Možda i zbog toga, a možda i zbog činjenice da novi ugovor Uga Vijeire visi o tankom koncu, stručni štab gostiju odlučio se da upari „teškaše“ Sikimića i Orlandića u špicu napada. Posle „iks“ meseci Crvena zvezda je zaigrala u klasičnoj formaciji 4-4-2, ali do gola nije mogla.

Borac se organzivano branio, trošio vreme, ne želeći da svoju snagu i ambicije prosipa na oba dela terena. Otuda smo u dobrom delu prvog poluvremena gledali viktoriju pred Branimirom Aleksićem, ali ne i silne šanse u režiji crveno-belih. Sve se vrtelo oko jednog čoveka – Petra Orlandića. Crnogorski napadač je pogodio prečku u 16. minutu, zatim je probao još dva puta, a seriju promašaja zaključio je u zaostavnom vremenu prvog poluvremena. Lopta se od leđa Plavšića odbila pred noge Orlandića, međutim Zvezdin centarfor je otišao previše iskosa i zatresao samo spoljni deo mreže.

Suviše lako su crveno-beli bacali šanse u šumadijsko blato. Opet nije prošao pokušaj Orlandića, zatim su Donald i Le Talek bili neprecizni, nije urodio plodom ni slobodnjak Poletanovića. Nervoza je postala saveznik Borca, ali je onda rezervista Srnić sve iskreirao. Kao brzi voz prošao je pored Kostića i kao na tacni poslužio Sikimića. Iskusnom napadaču je ostalo samo da podmetne nogu.

Dakle, Srniću je za samo par minuta pošlo za nogom, ono što Ruizu nije za više od sat vremena igrao. Ponovo se mučio Kostarikanac, kao i većina prvotimaca Crvene zvezde. Međutim, nije to ništa novo. Već smo rekli da Zvezda ove jeseni dobija mečeve na suv kvalitet.


BORAC – CRVENA ZVEZDA 0:1 (0:0)
/Sikimić 72/

Stadion: Kraj Morave. Gledalaca: 4.000. Sudija: Milorad Mažić

BORAC (4-2-3-1): Aleksić – Tanasin, Maslać, Drašković, Kostić – Maričić (od 84. Stanković), Delić, Jovanović (od 76. Sajčić), Zoćević, Tijago – Mihajlović (od 69. Anđelković)

CRVENA ZVEZDA (4-4-2): Manojlović – Petković, Le Talek, Rendulić, Anđelković – Plavšić, Poletanović (od 89. An. Luković), Donald, Ruiz (od 67. Srnić) – Sikimić, Orlandić (od 67. Vijeira)


SUPERLIGA, 15.kolo

Petak:
Vojvodina – Radnik 2:0 (0:0)
/Ašćerić 52, Meleg 70 pen/

Subota:
Bačka – Napredak 1:3 (1:2)
/Luković 43 - Vukanović 6, Endijae 18, Petrović 90+3/

Čukarički – Voždovac 2:1 (1:0)
/Docić 29, 54 pen - Stojanović 89/

Spartak Ždrepčeva krv – Mladost 1:0 (1:0)
/Milić 38/

Rad – Metalac 1:1 (0:1)
/Rovčanin 69 ag - Kaisedo 6/

Borac Čačak – Crvena zvezda 0:1 (0:0)
/Sikimić 71/

NEDELJA:
13.30: Javor Matis  – Radnički (N)
17.00: Partizan - Novi Pazar

(Foto Star Sport)

 


tagovi

Borac ČačakFK Crvena zvezdaEvropaHugo VijeiraMičel DonaldPetar OrlandićPredrag SikimićSrbijaSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara