"Vreme je za drugu rundu"
"Vreme je za drugu rundu"

Zvezdina druga runda u Moskvi: Ista želja, ista meta

Vreme čitanja: 3min | čet. 14.04.16. | 11:35

Sada povlačenja nema. Armejci su osetili jak otpor i zasigurno će želeti da drugi susret završi što pre i pokaže nadmoć. Ali ako crveno-beli budu na visini zadatka kao i u utorak - ne može se očekivati ništa manje od neizvesne borbe

Vreme je za drugu rundu

Gotovo da je bilo nemoguće očekivati da će samo nijanse odlučiti pitanje pobednika u prvom okršaju jednog od glavnih favorita za osvajanje Evrolige i tima koji prvi put igra četvrtfinale. Ali košarkaši Crvene zvezde pokazali su da okršajima sa moćnim CSKA neće biti „vreća za udaranje“ - već skoro pa ravnopravan takmac, kojem je samo malo iskustva i sreće nedostajalo za pravu senzaciju. Zbog toga je Dejan Radonjić na konferenciji za medije nakon prve pobede Armejaca kratko i jasno poručio:
"I u drugom meču igraćemo isto".

Izabrane vesti

(KVOTE ZA MEČ POGLEDAJTE OVDE)

Svestan je bio strateg crveno-belih da je bio na pravom tragu kada je svoje pulene pripremao za veliki susret. Zato je u slobodnom danu između velikih obaveza želeo da poradi samo na sitnicama koje su Zvezdu udaljile od neizvesnijeg finiša u utorak uveče, ujedno i tražio način da među igrače usadi istu dozu optimizma, vere i hrabrosti za naredni dvoboj (19.00, TV Sportklub). Jer kada celim tokom meča neprestano mučite najskuplji kolektiv na kontinentu - nemate alternativu.


Sudijska trojka:

Huan Karlos Garsija Gonzalez (Španija)

Elijas Koromilas (Grčka)

Sašo Petek (Slovenija)


Kao najbolji borci prvog duela Kvinsi Miler, Stefan Jović i Tarens Kinzi znaju da će morati da „zagrizu“ istom jačinom kako bi odigrali bar podjednako dobro kao pre skoro 48 časova. Na ostatku ekipe je da pronađe pojedinca dovoljno odvažnog da bude pretnja iz drugog plana. Zato je Radonjić i istakao nekoliko puta koliko Marko Gudurić nedostaje u ovoj seriji.

Nedostaje ekipi u Moskvi - Marko Gudurić

Pred trofejnim trenerom je i težak zadak - da pokuša da razdrma Majka Cirbesa i pronađe način da ga više uključi u samu igru. Nemački centar je u padu forme, a dodatni pritisak stvara mu to da su protivnici dobro pripremljeni da njegove kvalitete svedu na minimum. Skauting službe širom Evrope imale su dosta posla, a na kraju Cirbes je izbačen iz ritma i nije mu dozvoljeno da se razigra onako kako želi. To se možda i najbolje videlo protiv CSKA, gde su Ivan Lazarev i Kajl Hajns bili „prilepljeni“ za Majka u svakom trenutku, pa je Zvezda morala da potraži alternativne načine da dođe do lakih poena. U nekoliko navrata dobre isporuke imao je Vladimir Štimac, ali Zvezdi je jako potreban još jedan raspoloženi centar - onaj koji je rivale bacao u očaj svojim dominantnim izdanjima u oba reketa. 

TROSTRUKI SUPERPAR, GRUPA 8
CSKA - CRVENA ZVEZDA: 1(1,15); X (29,7); 2 (11,0) 

I ne samo to. Defanzivna linija takođe će morati da zadrži isti nivo agresivnosti i hrabrosti. Dobra saradnja i pripremljen plan sveo je najboljeg igrača Nanda de Kola na ovosezonski minimum i prvu partiju u kojoj nije postigao bar 12 poena. Zato je Miloš Teodosić zaključao emocije duboko u sebi i pružio izdanje kojim je nadoknadio loš dan francuskog asa. Tako je prvi plejmejker Armejaca postao sledeća velika meta Zvezdinog odbrambenog bedema.

Crvena zvezda zadržaće isti kurs, ka istom cilju. Jer sada povlačenja nema. Armejci su osetili jak otpor i zasigurno će želeti da drugi susret završi što pre i pokaže nadmoć. Ali ako crveno-beli budu na visini zadatka kao i u utorak - ne može se očekivati ništa manje od neizvesne borbe. A ako tako zaista bude, Zvezda će u grotlu krcate Arene narednog ponedeljka imati čemu da se nada. 


KINZI IGRA - KOROBKOV NEIZVESTAN

Dobra vest za beogradski sastav je da je Tarens Kinzi dobro i da povreda oka koju je zadobio u prvom susretu nije ostavila ozbiljnije posledice. Kod domaćina i dalje se ne zna da li će Pavel Korobkov biti u stanju da izađe na parket tokom cele serije. Džoel Frilend i Viktor Hrijapa i dalje su van stroja.

PRODAJA KARATA U PETAK

Treći susret dva četvrtfinalna takmaca odigraće se narednog ponedeljka u 20.45 u Kombank Areni, a prodaja karata počeće u petak od 10 časova na svim prodajnim mestima Eventima u Srbiji i Republici Srpskoj. 

Karte za nivo 200 (stajanje) koštaju 800 dinara, za tribine A, B, C i D na nivou 200 koštaju 1.100 dinara, za partere B i "4" su 1.000, a ulaznica za lože na nivou 200 koštaju 1.600.

Ulaznice za nivo 400 koštaju 700 dinara, sedišta pored terena su 10.000, a "skaj boks" na nivou 300 košta 5.000 dinara.

Kako se navodi u saopštenju svi vlasnici sezonskih karata i dnevnih karata za plave i bele lože, i ovoga puta nalaziće se u sektoru "nivo 200 lože" na južnoj tribini.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Tarens KinziStefan JovićNando De KoloMiloš TeodosićMajk CirbesKvinsi MilerKajl HajnsEvroligaDejan RadonjićCSKA MoskvaFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara