Давай, Давай!

Vreme čitanja: 3min | čet. 14.06.18. | 10:37

Prvi meč 21. Svetskog prvenstva u fudbalu u četvrtak od 17 časova igraju reprezentacije domaćina, Rusije i autsajdera Saudijske Arabije

U četvrtak tačno od 17 časova po srednjoevropskom, a 18 po lokalnom moskovskom, to jest istočnoevropskom vremenu, počinje prvi meč 21. FIFA Svetskog prvenstva u fudbalu.

Prvi susret teško da bi u bilo kom drugom slučaju skrenuo ikakvu pažnju javnosti, sem u te dve države, jer su u pitanju drugorazredne reprezentacije. Naravno, znate već dobro da se radi o Rusiji i Saudijskoj Arabiji, dve naftne supersile. Ali ne i fudbalske.

Izabrane vesti

MOZZART KVOTE
Kladite se na Svetsko prvenstvo

Još 2010. godine Rusi su znali da će učestvovati na ovom Mundijalu, ali nisu uspeli da se spreme kako dolikuje. Kao domaćini nisu morali da igraju kvalifikacije u minulom ciklusu, ali su opet imali dovoljno prilika da se kroz prijateljske utakmice uigraju i upoznaju. Igrali su i na prethodnom Evropskom prvenstvu u Francuskoj, a bili su i domaćini Kupa konfederacija prošle godine. Na oba turnira se nisu proslavili, ispali su u grupnoj fazi, oba puta sa po dva poraza na tri utakmice.

Ni poslednji rezultati na prijateljskim proverama nisu nimalo ohrabrujući po ljubitelje Zbornaje. Od oktobra 2017. Rusi nisu pobedili nikoga, a na sedam prijateljskih utakmica primili su čak 12 golova od Irana, Argentine, Brazila, Španije, Francuske, Austrije i Turske. Ovaj period je izuzetno negativan po njih, a podatak da su dobili samo šest od ukupno 21 prijateljske utakmice od jeseni 2016. pa naovamo ne uliva nikakvo poverenje. Sreća je po Ruse što na otvaranju Mundijala imaju relativno lak posao – da počiste autsajdera iz Saudijske Arabije. Mnogo veća borba očekuje ih sa preostalim protivnicima u Grupi A, favoritom za prvo mesto Urugvajem i Egiptom.

RUSIJA – SAUDIJSKA ARABIJA 17.00
Stadion: Lužnjiki, Moskva
Kapacitet: 81.000
Rusija (3-5-2): Akinfejev – Granat, Ignaševič, Kudrjašov – Fernandes, Golovin, Džagoev, Žirkov – Samedov, Al. Mirančuk – Smolov.
Selektor: Stanislav Čerčesov
Saudijska Arabija (4-2-3-1): Al Majuf – Al Breik, Os. Havsavi, Om. Havsavi, Al Šahrani – Al Faradž, Otajf – Al Šehri, Al Jasim, Al Davsari – Al-Sahlavi.
Selektor: Huan Antonio Pici

Poslednji put na Mundijalu Saudijci su se pojavili 2006. U kvalifikacijama su bili vrlo uspešni, pobedili su Japan sa 1:0 u poslednjem kolu i obezbedili prvo mesto u grupi ispred Australije zbog bolje gol-razlike. Uz Japan, Saudijci su sa 17 golova bili najefikasniji tim završne faze azijskih kvalifikcija. Ipak, u susret šampionatu u Rusiji mnogi su ih unapred otpisali, smatrajući ih daleko najslabijom selekcijom. Tome su i sami doprineli bizarnim odlukama tamošnjih fudbalskih rukovodioca.

SVETSKO PRVENSTVO - SPECIJALI
Preko 700 novih igara

Holanđanin Bert van Marvijk, koji ih je odveo na Svetsko prvenstvo i koji će tamo trenirati Australiju, smenjen je posle nesporazuma oko ugovora, a umesto njega na klupu je stigao nekadašnji slektor Argentine Edgardo Bauza. Međutim, ni on se nije zadržao dugo, samo pet utakmica, pre nego što je dobio „korpu”. Zelene sokolove trenutno predvodi još jedan Argentinac Huan Antonio Pici, nekadašnji kormilar Čilea, šampiona Južne Amerike iz 2016.

Kod Picija, Saudijska Arabija pokušava da igra fudbal, da bude čvrsta, da pritiska rivala presingom i da ga napada velikim brojem fudbalera. Rezultati su vidljivi, dominirali su protiv Italijana u posedu lopte iako su poraženi sa 2:1. Ono što bi mogao da bude problem za selekciju Saudijske Arabije je slaba fizička pripremljenost pojedinih fudbalera. U januaru ove godine, sportske vlasti ove zemlje sačinile su zanimljiv ugovor s rukovodstvom španske Primere posle kojeg je devet tamošnjih fudbalera otišlo na pozajmice u španske klubove, kako bi se globalno predstavili i ujedno naučili osnovne taktičke elemente u različitim stilovima fudbala. Urugvaj i verovatno Rusija biće po svoj prilici preteški rivali za njih, pa će svoju šansu tražiti u poslednjem kolu protiv Egipta.

Rusija pobednik Grupe A - kvota 2,30

Saudijska Arabija prolazi Grupu A - kvota 8,50

POSLEDNJIH PET

RUSIJA
ŠPANIJA (D), PRIJATELJSKA 3:3
BRAZIL (D), PRIJATELJSKA 0:3
FRANCUSKA (D), PRIJATELJSKA 1:3
AUSTRIJA (G), PRIJATELJSKA 0:1
TURSKA (D), PRIJATELJSKA 1:1

SAUDIJSKA ARABIJA
ALŽIR (N), PRIJATELJSKA 2:0
GRČKA (N), PRIJATELJSKA 2:0
ITALIJA (N), PRIJATELJSKA 1:2
PERU (N), PRIJATELJSKA 0:3
NEMAČKA (G), PRIJATELJSKA 1:2

MEĐUSOBNI SKOR
1             0             0             1             2:4

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Čet 17:00 1 SP Russia - Saudi Arabia kmb 1X&0-3 (3.5) 1,22
Ukupna kvota1,22

SVETSKO PRVENSTVO - 1. KOLO

Četvrtak
17.00: (1,50) Rusija (4,00) Saudijska Arabija (8,00)

*** kvote su podložne promenama

Foto: Shutterstock


tagovi

fudbalska reprezentacija Rusijereprezentacija Saudijske ArabijeRusija2018Svetsko prvenstvo 2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara