Za Milinkovića Savića 200.000.000 evra?!

Vreme čitanja: 2min | uto. 27.02.18. | 14:05

Ogromne sume se vezuju za fudbalera Lacija

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Italijanski izvori bliski Laciju tvrde da je Pari Sen Žermen spreman da stavi na sto i čitavih 200.000.000 evra za Sergeja Milinkovića Savića!

Parižani imaju nameru da ponude 180.000.000 evra plus 20.000.000 evra za bonuse i na taj način pobede konkurenciju Real Madrida i Mančester Junajteda. Arhitekta budućeg najskupljeg transfera u italijanskom fudbalu je Portugalac Žorž Mendes. Korijere delo sport podseća da su se prošlog meseca videli na večeri menadžer Kristijana Ronalda, Mateja Kežman (Milinkovićev menadžer) sportski direktor Lacija Igli Tare i predsednik kluba Klaudio Lotito. Isti izvori kažu i da je Kežman bio prošle nedelje u Rimu.

Izabrane vesti

Mediji u Italiji tvrde Lotito želi da napravi licitaciju i da mu u tome pomaže Mendes. Jedina tri kluba koji mogu da kupe Milinkovića Savića su PSŽ, Real Madrid i Mančester Junajted. Čak ni Siti više ne može da se uključi u trku za srpskog reprezentativca: toliko je cena otišla u visine.

Kaže se da Sergej navija za Real Madrid još od dečačkih dana i da je Florentino Perez spreman da “iskrvari” da bi doveo Milinkovića na Santjago Bernabeu. Međutim, ne treba potceniti, tvrde italijanski eksperti za “kalčomerkato”, vezu između Mendesa i Murinja i ekonomski  potencijal Mančester Junajteda. 

U svakom slučaju, PSŽ želi da utroji svoje “ludilo”: posle 400 miliona evra potrošenih na dovođnje Nejmara i Mbapea spremni su da plate još 200.000.000 za Sergeja. Tako bi naš fudbaler postao drugi najplaćeniji fudbaler u istori najvažnije sporedne stvari na svetu posle Nejmara. Negativna strana PSŽ-a se ogleda u činjenici da je predsednik UEFA Aleksandar Čeferin već stavio pod lupu francuski klub u vlasništvu katarske kraljevske familije Al Tani i što je francuska liga mnogo manje atraktivna od španske i engleske.

Kako god bilo, navijači Lacija su se već pomirili sa sudbinom da će morati da se pozdrave sa Sergejem na kraju sezone i sada se pitaju: šta će Lotito uraditi sa silnim novcem koji će dobiti za transfer Milinkovića?

Piše: Željko PANTELIĆ


tagovi

Sergej Milinković Savić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara