A sad kreće Real Madrid! Umesto Ronalda dolaze dvojica Galaktikosa

Vreme čitanja: 3min | sre. 11.07.18. | 19:20

Florentino Perez će se potruditi da obraduje navijače posle dva razočarenja

Jedan ciklus se završio, vreme je da počne novi. Sa odlascima Zidana i Ronalda koji su bili najzaslužniji za trogodišnju dominaciju Real Madrida evropskim fudbalom, jasno je da Merengesi moraju da počnu sa sklapanjem novog tima. Lopetegi je zamenio Zidana, ali je veće pitanje ko će zameniti lidera na terenu.

Prema sazananjima madtidske Marke, ali i Kadene Kope, Florentino Perez će ovog leta dovesti dva zvučna pojačanja umesto Ronalda.

Izabrane vesti

Zadatak da se zameni Ronaldo neće biti lak jer je Portugalac garantovao oko 50 golova u sezoni. Iako Real Madrida Bejla, Iska, Asensija i Lukasa Vaskeza koji mogu da popune poziciju na kojoj je igrao Portugalac, Real će ipak kupiti zamenu. I toi ne jednu, nego dve. Jednog fudbalera na krilnoj poiziciji i jednog centarfora. Još nije poznato da li bi dolazak centrafora ugrozio poziciju Karima Benzeme i značio njegov odlazak, ali s obzirom da je i Ronaldo često igrao kao „devetka“ kod Zidana, može se zaključiti da su Realu potrebni i Benzema, i novi centrafor.

Real ima dovoljno novca da krene u operaciju dovođenja dva Galaktikosa, ali problem je to nema mnogo takvih igrača na tržištu.

Nejmar ostaje prvi izbor, ali u ovom trenutku je nemoguće da se uopšte započnu pregovori sa Pari Sen Žermenom. Naser Al Kelaifi je više puta ponovio da nema šanse da Brazilac de ovog leta. Florentino Perez se ovde uzda u pomoć Nejmarovog oca Nejmara Seniora. On se pokazao kao prilično alav na novac i Perez se nada da će otac i sin podići prašinu u parizu, zatražiti transfer i da će on potom moći da dostavi ponudu. Koja bi mogla da ide i do neverovatnih 400.000.000 evra! Ako njih dvojica ne odigraju ulogu i ne iznerviraju Al Kelaifija, Real može da zaboravi na transfer Nejmara.

Druga meta je takođe na platnom spisku Pari Sen Žermena – Kilijan Mbapea. Mlada zvezda francuskog fudbala je po nekim parametrima i bolje pojačanje od Nejmara, ali nema takav marketinški efekat kakav Perez priželjkuje. cena mu je između 250.000.000 i 300.000.000 evra, ali i ovde je potrebno da igrač prvi zatraži transfer. Olakšavajuća okolnost za Real je što se Mbapea ne slaže baš najbolje sa Nejmarom i što bi zbog toksične atmosfere u svlačionici mogao da poželi transfer.

Ipak, to su za sada nerealne želje iako novac ne predstavlja problem za Real.

Mnogo izvesnije je da bi Real mogao da krene u napad na tanedm iz ondonskih klubova AzarKejn!

Obojica su se do sada pominjali kao želje Kraljevskog kluba, a na Mundijalu su dokazali klasu dovoljnu da se nazovu Galaktikosima.

Belgijanac odbija produžetak saradnje u Čelsiju i to znači da je ovo leta idealan momenat za prodaju. I nekoj teoriji, Azar bi mogao da bude dostupan za 100.000.000 evra i predstavljao bi prirodnu zamenu za Ronalda.

Kejn je teža meta... Što zbog svog karaktera i odanosti Totenhemu, što zbog dobro poznatih pregovaračkih kapaciteta gazde kluba Danijela Levija.

Florentino Perez je već u dva navrata stao na žulj Leviju kada mu je preoteo Luku Modrića i Gareta Bejla uz veliko protivljenje londonskog kluba. Real je stajao iza štrajka dvojice fudbalera koji su na kraju isforsirali transfer u Madrid na prilično ružan način i Levi to ne zaboravlja. Ipak, ako Real spremi 200.000.000 evra za engelskog napadača, priča bi mogla da se razvije u najskuplji transfer u istoriji Kraljevskog kluba.

Biće zanimljivo narednih dana u Madridu... Perez ima volju i novac da opet uzdrma fudbalsku pijacu sa Galaktikosima. Malo je onih koji se uklapaju u takav profil pojačanja osim pomenute „četvorke“.

(FOTO: Action images)


tagovi

Kristijano RonaldoLetnji prelazni rok 2018Hari KejnKilijan EmbapeNejmarEden Azar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara