Abiola zna!

Vreme čitanja: 2min | pon. 26.02.18. | 11:40

Nigerijac je postigao pobednički gol protiv AEK-a u oktobru prošle godine, a od tada su Atinjani ostvarili impresivan niz od 25 mečeva bez poraza

Veliki derbi koji je trebalo da obeleži 23. kolo grčke Superlige nije ni odigran, a u poslednjoj utakmici tekuće runde susreću se Atromitos i AEK (18.30), takođe, u jednom od derbija kola. 

Gosti imaju šansu da zasednu na čelo tabele, ali i pobegnu trećeplasiranom Olimpijakosu plus sedam. Naravno, uz utakmicu više u odnosu na PAOK i tim iz Pireja. Atromitos će skoro sigurno obezbediti kvalifikacije za Ligu Evrope. Treće mesto nije daleko, ali ni ne znači mnogo. Liga šampiona je u ovom trenutku nerealna. Mada, ko zna, ostalo je još sedam utakmica do kraja sezone, sve je moguće...

Izabrane vesti

S obzirom na to da je teško prognozirati pobednika, usmerićemo se na golove. Onako, na prvu - utisak je da ih neće biti mnogo.

Zašto?

Pa, iako su i jedni i drugi u vrhu po efikasnosti, činjenica je da to nisu neke brojke od kojih zastaje dah. AEK prosečno daje 1,73 gola, Atromitos 1,36, a možda najbolje u prilog našoj tezi ide podatak da su i jedni i drugi tek na 36 odsto mečeva ove sezone igrali 3+, te da posle PAOK-a imaju najbolje odbrane sa po 0,64, odnosno 0,5 primljenih golova po meču.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Pon 18:30 5201 GRČ 1 Atromitos - AEK ug 0-2 1,47
Ukupna kvota1,47

Kako bilo, AEK je blagi favorit, a kako i ne bi bio kada je vezao 25 mečeva bez poraza. Interesantno, poslednji put je AEK izgubio upravo od Atromitosa u prvom delu sezone. Nedavno je AEK ispao iz šesnaestine finala Lige Evrope od Dinamo Kijeva, pa trener Manolo Himenez s pravom poziva na totalnu mobilizaciju i ozbiljnost. I Atromitos je u dobroj formi, pošto nije poražen na pet prethodnih mečeva. 

Ako ne pratite grčki fudbal, verovatno će vam biti zanimljivo da čujete da boje Atromitosa brani nekadašnji špic Crvene zvezde Abiola Dauda. Upravo je Nigerijac u oktobru prošle godine postigao pobednički gol protiv AEK-a. Dauda je najavljen u prvoj postavi za današnji meč. Može li opet da zaprži čorbu Atinjanima?

 Za goste igraju Uroš Ćosić, Ognjen Vranješ, Dmitro Čigrinski, Marko Livaja, Serhio Arauho... Hrvat i Argentinac zajedno su postigli 14 golova.

Ako ništa drugo, sve obećava u najmanju ruku pristojnu fudbalsku predstavu.

GRČKA 1 - 23. KOLO:

Subota

PAS Janjina - Levadijakos 0:0
Panionios - Asteras 0:0
Panatinaikos - Lamija 2:0

Nedelja

Ksanti - Smirnis 2:0
AEL Larisa - Platanijas 1:0
Panetolikos - Kerkira 1:0
PAOK  - Olimpijakos /odloženo/

Ponedeljak

18.30: (3,50) Atromitos (3,00) AEK (2,15)

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama

Foto: MN Press


tagovi

kladionicasportsko klađenjebet analizaAbiola Dauda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara