Addio, capitano

Vreme čitanja: 1min | čet. 08.03.18. | 12:27

Sahranjen Davide Astori...

Dug aplauz i suze. Mnogo suza. Automobil sa kovčegom Davidea Astorija prolazio je polako pored stadiona Artemio Franki, a zatim u pratnji hiljada i hiljada ljudi stigao do bazilike Santa Kroče na istoimenom trgu. Kapitine Fjorentine sahranjen je kraj Mikelanđela i Dantea. Svi su želeli da dodirnu kovčeg. Mnogi su imali ljubičaste marame oko vrata. Viorile su se zastave Viole. 

Capitano je otišao zauvek. Ovo je jedan od najtužnijih dana koje je Firenca videla...

Izabrane vesti

Delegacija Juventusa stigla je pravo iz Londona. Navijači Fjorentine pedantno gaje decenijsku mržnju prema Juveu... "Obustava rata" na ovaj dan. Aplauz i za Bufona, Kjelnija, čak Bernardeskija. Odbegli sin došao je nešto ranije i bez klupskih obeležja. Pošteno. Tu su i svi ostali: Barezi, Kostakurta, Toti, Pirlo, Zaneti, Butragenjo, Van Basten, Tomazi, Filipo Gali, Di Bjađo, Evani, El Šaravi, Baloteli, Đuzepe Rosi, Paskval, Toldo, Borha Valero, Spaleti, Ranokija, Kuma Babakar... Suludo je dalje nabrajati estradne zvezde, političare, glumce, ostale javne ličnosti.  

Addio, capitano!

gallery

Davide Astori preminuo je u nedelju u snu od srčanog udara, u karantinu u Udinama, pred meč Udinezea i Fjorentine u Seriji A. Imao je 31 godinu.

Foto: Action Images


tagovi

Davide Astori

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara