Adrijano Galijani u ministarskoj trci: Gatuza sam zaključavao u muzej jer nije mogao da izdrži

Vreme čitanja: 2min | uto. 13.02.18. | 16:46

„Ni ja nisam mogao mesecima normalno da spavam pose Istanbula“

Đenaro Gatuzo se pokazao kao tračak nade u sezoni od koje je Milan mnogo očekivao, a dobio manje nego prethodnih koje su bile katastrofalne. Dolazak legendarnog „pitbula“ na klupu Milana je donekle probudio Rosonere koji su počeli da beleže bolje rezultate u poslednje vreme.

Gatuzo je bio deo možda i najbolje generacije u istoriji Milana i igrač koji je bio srce tadašnje Anćelotijeve kaznene ekspedicije. Imao je pobednički mentalitet, neuništiv duh i bio jedan od simbola tadašnjeg Milana. A među simbolima je bio i transfer guru koji je iz pozadine vukao konce raspolažući Berluskonijevim novcem - Adrijano Galijani.

Izabrane vesti

Tadašnji alfa i omega Milana se prošle godine povukao iz kluba posle tri i kusur decenije na funkciji prvog operativca. U poslednje vreme ga pominju kao kandidata za funkciju ministra sporta kao predstavnika Berluskonijeve Forca Italija koja je opet stekla veliku popularnost na Apeninima uoči naredeih izbora.
„Verujem i nadam se da neću biti samo neko ko pritiska dugmiće. Želeo bih da pomognem sportu. Biti ministar je velika stavr, ali to nije moja glavna ambicija“.

Galijani je i dalje u prijateljskim odnosima sa Berluskonijem kojem je desna ruka već četiri decenije...
„Toliko puta u životu sam čuo Berluskonijeve fraze, obećanje i programe za koje sam mislio da su neostvarivi, a na kraju su se ostvarili. On je inovator i vizionar. Čak je i previše dobar čovek...“.  

Iako je Berluskonijeva najčešće bila poslednja u Milanu, Galijani je bio mnogo više od prvog operativca i povlačio neke poteze koji su pisali istoriju Milana. Imao je prisan odnos sa igračima, a jedan od miljenika mu je bio upravo Gatuzo.
„Jednom prilikom sam ga zaista zaključao u klupski muzej. Želeo je napusti Milan zbog ljubavi prema klubu. Nije uspevao a preboli poraz od Liverpula u Istanbulu i rešio je da ode iz kluba kako ga boravak u Milanu ne bi stalno podsećao na taj poraz. Ali čim je prvi put opet obukao dres Milana, uspeo je da sredi glavu. Sećam se da sam mu rekao: 'Jednog dana ćemo opet imati šansu u finalu. Možda to opet bude Liverpula i tada ćemo im se osvetiti'. Dve godine kasnije smo igrali u finalu protiv njih i osvetili se“.

Ne krije da je i njemu Istanbul teško pao...
„Jako loše sam se osćeao. Mesecima nisam mogao da spavam“.

Galijani otkriva da mu je pobeda u drugom finalu protiv Liverpula najdraža u karijeri.
„Bez prema mi je pobeda u Atini najdraža u životu. Sećam se da su u poslednjim minutima dali gol pri našem vošstvu od 2:0 i opet smo rizikovali da oni izjednače. Po glavi je poečo da mi se mota rimejk Istanbula“.

Na kraju je otkrio i koje najbolji igrač kojeg je doveo u Milan.
„Bez ikakve dileme - Marko van Basten!“


tagovi

Đenaro GatuzoAdrijano Galijani

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara