Adžićev prvi dan u Briselu: Kraljevski klub najbolji za mene

Vreme čitanja: 2min | sre. 23.05.18. | 17:07

Predsednik Anderlehta nagovestio da neće biti kupovine zvučnih imena

Luka Adžić na novoj adresi. Umesto na Markani, naredne tri godine provešće na stadionu „Konstant van den Štok“, pošto je jutros ozvaničio prelazak u Anderleht u poslu u kome je Crvena zvezda na ime obeštećenja zaradila 800.000 evra.

Prvak Srbije ostao je bez igrača projektovanog za budućnost, a belgijski velikan dobio fudbalera koji bi mogao da mu donese i rezultatski i ekonomski benefit, kao što su to radili poslednjih sezona Aleksandar Mitrović, Ivan Obradović i Uroš Spajić, s tim da je ovaj poslednjih baš danas prešao u Krasondar za 6.000.000 evra.
Gledajući srpske fudbalere koji su ovde igrali, video sam da su svi imali dobar razvoj, tako da sam se odlučio baš za ovaj klub, jer je kraljevski i najveći u Belgiji. To pravi razvojni put za mene“, rekao je Adžić u prvom obraćanju javnosti u Belgiji.

Izabrane vesti

Mladi krilni vezista je otkrio da se baš sa gorepomenutim fudbalerima posavetovao pre izbora nove sredine.
Poželeli su mi sreću. Preneli su mi sve najbolje o klubu, da je fantastičan za razvoj. Čast mi je što sam postao deo Anderlehta. Upućen sam u sve igrače koji igraju ovde, lično ih poznajem i rekli su mi sve najbolje o klubu. Drago mi je što ću ja nastaviti njihovim putem“, kazao je Adžić, dodavši da su mu aduti brzina, dribling, igra „jedan na jedan“, završni pas, kao i slobodan udarac.

Osim Luke Adžića, kao novi fudbaleri Anderlehta promovisani su Hrvat Antonio Milić i krilni napadač iz Zimbabvea Nolidž Musona. Jasan pokazatelj da se klub iz Birsela okrenuo mlađim snagama.
Kad pogledate ko je sve postao legenda Anderlehta postaće vam jasno da je malo ko bio veliki igrač pre nego što je došao kod nas. Svi su oni to ovde postali. Više nam nije cilj da dovodimo zvučna imena, nego da ih stvaramo“, precizirao je predsednik Mark Kuke.

FOTO: FK Anderleht/via Twiter


tagovi

Luka Adžić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara