Dejan Damjanović (©AFP)
Dejan Damjanović (©AFP)

AFC Liga šampiona: Ključna utakmica za Kiči i Dejana Damjanovića

Vreme čitanja: 3min | uto. 06.07.21. | 11:25

Honkonški sastav na krilima ubitačnog Crnogorca juri plasman u nokaut fazu

Situacija u Grupi J Azijske Lige šampiona počinje da se raspetljava. Serezo Osaka je lider sa 10 osvojenih bodova iz uvodna četiri susreta, prati je Kiči sa devet, dok je Port sa četiri danas u prilici da uhvati poslednji voz za narednu fazu, a Guangdžou FC samo statira.

Japanski predstavnik ima danas zicer za potencijalno osiguravanje prvog mesta u grupi, jer izlazi na megdan sa Guangdžouom. Kineski sastav na turnir na Tajlandu došao je bez najjačih štihova i trenera Fabija Kanavara. Guangdžou zbog silnih protokola u Kini usled virusa korona nije otišao sa strancima i najboljim domaćim asovima, te je do sada bio lak zalogaj svima u grupi. Sva četiri puta je poražen, pa se isti scenario očekuje i danas.

Izabrane vesti

12.00: (1,15) Serezo Osaka (6,75) Guangdžou FC (16,0)

Daleko intrigantniji duel očekuje se između Porta i Kičija. Tajlandski sastav je bio svedok Kičijeve sposobnosti da realizuje mali broj šansi u prvom susretu timova u takmičenju, kada je sastav iz Hongkonga zabeležio pobedu 2:0, uprkos tome što je Port dominirao većim delom utakmice.

Baš zato strateg Porta Saravut Trephan, čiji je tim na trećem mestu u Grupi J sa četiri boda, poziva igrače da se osvete za taj poraz i vrate se u trku za šesnaestinu finala ovogodišnje AFC Lige šampiona.

"U prvoj utakmici smo izgubili od njih i primili smo dva gola u kontri, tako da ćemo u ovoj utakmici biti oprezni i pripremiti se za te situacije. Ako pogledate tabelu, oni imaju više bodova od nas, ali mi imamo šansu da sve preokrenemo. Pogledajte stanje u ostalim grupama, rezultati su vrlo tesni, tako da ćemo imati priliku da se plasiramo u nokaut rundu", rekao je Saravut.

Iako je pobednicima grupa zagarantovano mesto u poslednjih 16, timovi koji završe na drugom mestu moraće da skupe što više bodova kako bi se našli među šest najboljih druogplasiranih. Sa devet bodova iz četiri dosadašnje utakmice Kiči je u snažnoj poziciji.

"Napravili smo mnogo domaćih zadataka od poslednje utakmice protiv Kičija. Videli smo koliko su dobri u odbrani, njihov stil igre, a takođe i iskustvo igrača poput Dejana Damjanovića i Klejtona, iskustvo koje imaju u ovoj vrsti takmičenja", rekao je Saravut.

16.00: (2,15) Port (3,10) Kiči (3,40)

Trener Kičija Ču Či Kvong naglasio je da ne razmišlja o izgledima svog tima za prolazak u narednu rundu, već je, umesto toga, bio fokusiran isključivo na meč protiv Porta.

"Ne razmišljam o drugim grupama, za mene fudbal ide utakmicu po utakmicu. U ovoj igri moramo da učinimo sve što možemo. Razumem da nam trebaju tri boda. Port je jak, neki od njegovih igrača su vrlo vešti, a krilni igrači brzi. Takođe im je ovo domaća utakmica", rekao je Ču.

Crnogorski napadač Dejan Damjanović blista u dresu Kičija. Trenutno je na cifri od četiri pogotka u ovoj kampanji Lige šampiona, a ukupno je najbolji strelac takmičenja u istoriji sa 40 pogodaka.

AZIJSKA LIGA ŠAMPIONA - 5. KOLO

GRUPA J

Utorak

12.00: (1,15) Serezo Osaka (6,75) Guangdžou FC (16,0)

16.00: (2,15) Port (3,10) Kiči (3,40)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Azijska liga šampionaKičiDejan Damjanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara