Andile Jali (desno) u dresu Mamelodi Sandaunsa (©AFP)
Andile Jali (desno) u dresu Mamelodi Sandaunsa (©AFP)

AFRIKA: Debituje Andile Jali, zvezda prelaznog roka u Južnoj Africi

Vreme čitanja: 2min | sub. 05.08.23. | 09:16

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na Crnom kontinentu

Izabrane vesti

(Fudbal, Južna Afrika 1)

Dugogodišnji reprezentativac Južne Afrike Andile Jali je postao zvezda letnjeg prelaznog roka. Po isteku ugovora sa Mamelodi Sandaunsom, odbio je Orlando Pajrats i Kajzer Čifse kako bi prešao u daleko slabiju ekipu Svalousa. Želja mu je bila da ponovo sarađuje sa bivšim trenerom Mamelodija Stivom Komfelom. Koliko će dolazak jedne takve zvezde pomeriti Svalous iz zone mediokriteta saznaćemo u narednih nekoliko nedelja. Prvi rival u novoj sezoni biće mu Golden Erous, tim koji je prošli šampionat završio na devetom mestu. Tada je savladao Svalous na oba duela, sa po 4:0 kod kuće i 1:0 u gostima.

ROJAL AM – AMAZULU, 17.30

(Fudbal, Južna Afrika 1)

Pisali smo prethodnih nedelja više puta o tome, ali neregularni prekid saradnje sa srpskim fudbalerom Samirom Nurkovićem Rojal AM bi mogao da košta skupo ove sezone. Vlasnica tog kluba Šona Mkize odbila je da isplati napadaču novac koji mu duguje, čak i posle naredbe od FIFA, zbog čega joj je zabranjena registracija novih pojačanja. Epilog, Rojal AM ulazi u novu sezonu bez ijednog novajlije, slabiji nego pre nekoliko meseci, kada je prvenstvo okončao na 11. poziciji. Sada je „ukrao“ generalnog sponzora Maricburgu, koji je ispao iz lige, trebalo bi da dobije oko 440.000 evra. Taman da se isplati Nurković pre kraja prelaznog roka, pa da se pojača tim. Do tada Amazulu, koji je projektovan da bude pri vrhu tabele ove sezone, pokušaće da iskoristi situaciju i savlada Rojal AM po prvi put posle dve i po godine. U prethodne dve sezone tri puta su remizirali, a jednom je Rojal trijumfovao.

STELENBOŠ – ORLANDO PAJRATS, 20.00

(Fudbal, Južna Afrika 1)

Posle tri godine Orlando Pajratsi su se konačno vratili u Ligu šampiona. U skladu sa time, porasli su i apiteti aktuelnog vicešampiona Južne Afrike. Pristiglo je nekoliko pojačanja, međutim teško da će to baš da bude dovoljno da se ugrozi dugogodišnji vladar Mamelodi. Za Pirate važno je da krenu u novi šampionat trijumfalno, a prva prepreka im neće biti baš laka. Stelenboš je prošle sezone bio dugo pri vrhu, na kraju je završio šesti, što je sasvim solidan rezultat. Prošle godine se sa gostovanja Stelenbošu Orlando vratio samo sa bodom (1:1), ali ga je zato kasnije kod kuće deklasirao sa 4:1.

----------

Ako na svoj tiket dodaš jednu utakmicu Svetskog prvenstva za žene, možeš da dobiješ vaučer Fashion&Friends parfimerije od 12.000 rsd + 10.000 rsd

----------


tagovi

Južna Afrika 1Afrika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara