Ilustracija (©Shutterstock)
Ilustracija (©Shutterstock)

AFRIKA: Jang Afrikans na pobedu do titule u Tanzaniji, Svelouz i Pretorija se bore za opstanak

Vreme čitanja: 2min | sre. 15.06.22. | 09:13

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na Crnom kontinentu

Izabrane vesti

(Fudbal, Etiopija 1)

Domaćin je na četvrtom mestu u šampionatu Etiopije, sa 18 bodova manje od Sent Džordža. Velajta Diha je bez pobede devet utakmica, dok je Adis Ababa Kenema “kralj remija”. Vezao je čak sedam nerešenih ishoda. U prvom delu sezone, Velajta je dobila narednog rivala sa 2:1. Na dve od tri poslednje utakmice ovih klubova bio je tip 0-2.

SVELOUZ – PRETORIJA, 15.00

(Fudbal, Južna Afrika 1)

Ova dva kluba se bore za ulazak u najbolju ligu Južne Afrike. Pretorija je lider sa pet bodova, dok Svelouz i Kejptaun Ol Stars imaju po četiri. Pretoriji treba bod da bi ostala u ligi, dok Svelouz na svom terenu mora da pobedi ako želi da ostane u elitnom rangu.

DIRE DAVA – HAVASA KENEMA, 15.00

(Fudbal, Etiopija 1)

Dire Diva je u donjem delu tabele u elitnoj ligi Etiopije, na 14. mestu od 16 utakmica. Domaćin je u seriji od dva remija, tri meča nije poražen. Havasa je bez trijumfa šest utakmica, a dobila je dve prethodna meča današnjeg rivala sa 3:2 i 3:0.

AZAM – MBEJA, 17.30

(Fudbal, Tanzanija 1)

Azam je na petoj poziciji u šampionatu Tanzanije. Sakupio je pet bodova u prethodna tri meča, ali ne može da ugrozi prva dva mesta na kojijma su Jang Afrikans i Simba. Mbeja je na poslednjem mestu i teško će u naredna četiri kola da obezbedi opstanak. Zaostaje sedam bodova za poslednjim timom koji je trenutno u sigurnoj zoni. Azam je dobio narednog rivala sa 1:0.

JANG AFRIKANS – KOSTAL UNION, 19.30

(Fudbal, Tanzanija 1)

Simba je bila šampion Tanzanije poslednje četiri godine, ali ove sezone Jang Aftikans je na pragu titule. Ukoliko danas pobedi Kostal Union, slaviće titulu, četiri kola pre kraja. Gosti su u odličnoj formi, sakupili su 13 bodova od mogućih 15 u poslednjih pet kola. U prvom delu šampionata, Jang Afrikans je pobedio u gostima današnjeg rivala sa 2:0.

AL AHLI – ISTERN KOMPANI, 21.00

(Fudbal, Egipat 1)

Turbulentna sezona za Al Ahli. Posle gubitka afričkog trona u Kazablanki, velikan iz Kaira se stabilizovao, pa juri lidera Zamaleka, koji ima sedam bodova više, ali i četiri boda manje od gradskog rivala. Istern Kompani je fenjeraš u šampionatu Egipta, pa domaćin ne bi trebalo da ima problema da upiše tri boda i krene u poteru za šampionom ove zemlje.


tagovi

Afrikasportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara