Kings Kangva (©AFP)
Kings Kangva (©AFP)

AFRIKA: Kangva opet na terenu, Namibija traži još jednu senzaciju

Vreme čitanja: 2min | ned. 21.01.24. | 08:59

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na Crnom kontinentu

MAROKO – DR KONGO, 15.00

(Fudbal, Kup afričkih nacija)

Izabrane vesti

Polufinalista Mundijala u Kataru i jedan od najvećih favorita za osvajanje KAN, Maroko, ubedljivo je savladao Tanzaniju u prvom kolu grupne faze sa 3:0. To ga je dovelo u situaciju da danas može da obezbedi plasman u osminu finala, ukoliko savlada Demokratsku Republiku Kongo. U drugom meču te F grupe DR Kongo i Zambija su odigrali 1:1, tako da je borba za drugu poziciju skroz otvorena. Maroko i DR Kongo su se poslednji put sastali u martu 2022. godine u kvalifikacijama za SP, kada je na severu Afrike domaćin slavio sa 4:1.


ZAMBIJA – TANZANIJA, 18.00

(Fudbal, Kup afričkih nacija)

Efektan gol je postigao fudbaler Crvene zvezde Kings Kangva na premijeri KAN, ali je njegovoj Zambiji to bilo dovoljno samo za bod protiv DR Konga (1:1). Sada Kanga, Patson Daka i drugovi nemaju drugog izbora do da savladaju Tanzaniju, ako žele u nokaut fazu. Tanzanija je najveći autsajder u grupi, ali nije baš toliko slaba da se očekuje da ne osvoji nijedan bod. Uostalom, na prošlom KAN, Zambija i Tanzanija su bile takođe u istoj grupi. Zambijci su otišli u nokaut fazu samo zato što su savladali Tanzaniju (2:0), pa su imali bod više od nje.


JUŽNA AFRIKA – NAMIBIJA, 21.00

(Fudbal, Kup afričkih nacija)

Četvrti put u istoriji Namibija učestvuje na afričkom šampionatu. Dva puta je završavala takmičenje sa po bodom na kontu, jednom sa nulom, a sada se već posle prvog kola šepuri sa pobedom. I to nad favorizovanim Tunisom (1:0). Kako su u toj grupi dan ranije Mali i Tunis odigrali 1:1, Namibija ima šansu da pobedom overi plasman u osminu finala. Naravno, Južnoafrikanci su ipak favoriti, oni posle poraza od Malija (0:2) više nemaju pravo na kiks. Poslednja tri meča Južne Afrike i Namibije završena su remijima...


tagovi

AfrikaKup afričkih nacija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara