Kermit Erasmus, fudbaler Orlando Pajratsa (©AFP)
Kermit Erasmus, fudbaler Orlando Pajratsa (©AFP)

AFRIKA: Matića čeka novi okršaj sa bunkerom, u Južnoj Africi se igra meč vredan 450.000 evra

Vreme čitanja: 3min | sub. 05.11.22. | 09:25

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na Crnom kontinentu

Izabrane vesti

(Fudbal, Tanzanija 1)

Koustal Union se pomalo neplanirano našao u zoni ispadanja. Doduše, ima po dve ili tri odigrane utakmice manje od većine rivala, ali opet je osam poena iz sedam mečeva preslabo za tim koji se bori za gornju polovinu tabele. Sada mu u goste dolazi Dodoma, jedna od retkih ekipa koja je lošije plasirana trenutno od Koustala. Gosti su iz devet utakmica sakupili samo šest poena. Seriju od tri uzastopna poraza prekinuli su u prošlom kolu remijem sa Polisi Tanzanijom (1:1). Poslednji put su igrali sa Koustalom u maju ove godine, kada su kao gosti poraženi sa 2:1.

KOTOKU ROJALS – HARTS OF OUK, 16.00

(Fudbal, Gana 1)

Srpski trener Slavko Matić debitovao je na klupi velikana iz Gane Harts of Ouka pobedom. Njegov novi tim je savladao Bibijani Gold Stars posle preokreta sa 2:1, a posle te utakmice je Matić izjavio kako se protivnik trudio da se igra što manje, da zadržava vreme što više i da je to bio antifudbal, što nikako nije odgovaralo njegovoj ekipi. Danas ga međutim očekuje novi okršaj sa „antifudbalskom“ ekipom, Kotoku Rojalsom, na čije prve četiri utakmice u sezoni nijednom nije viđeno više od jednog gola. Sakupio je Kotoku četiri poena, savladao je Akra Lajonse sa 1:0 i odigrao meč bez golova protiv Nsoatremana, oba kod kuće, dok je kao gost „minimalcima“ gubio od Drimsa i Bečem Junajteda. Nema dileme da će novi prvoligaš destruktivnom, defanzivnom igrom, probati da zaustavi i Harts of Ouk, a na Matiću je da pronađe rešenje za bunker.

SUALEM – RADŽA KAZABLANKA, 16.00

(Fudbal, Maroko 1)

Proradila je malo Radža Kazablanka, vicešampion Maroka. Na svom terenu je pobedila na poslednje dve utakmice, ali hoće li danas da zabeleži napokon i prvi trijumf u gostima? Sa prva tri prvenstvena gostovanja sakupila je samo jedan bod, pa je Radža posle sedam kola na preslaboj 11. poziciji. Istina, imala je i jedno baš teško gostovanje, gradskom rivalu Vidadu, na kojem je očekivano poražena sa 2:1. Sada Radžu očekuje još jedan težak meč, protiv Sualema, tima iz vrha. Sualem iz sedam kola ima 12 poena, ima samo jedan poraz. Prošle sezone je Radža savladala Sualem na oba susreta, sa po 3:0 i 1:0.

ORLANDO PAJRATS – AMAZULU, 17.00

(Fudbal, Južna Afrika 1)

Veliko finale Liga kupa Južne Afrike. Takmičenje koje se igra od 1972. godine Orlando Pajratsi su osvojili 10 puta, drugi su najtrofejniji u njemu, a sada imaju priliku da dodatno smanje zaostatak za Kajzer Čifsima (15). U finalu igraju protiv Amazulua, ekipe koja je u polufinalu eliminisala upravo Čifse i sada se bori za svoj prvi pehar, ali i 450.000 evra, koliko će pripasti osvajaču. Pajratsi i Amazulu su se sastali u prvenstvu 14. oktobra, odigrali su tada 1:1. Posle 13 kola Orlando je peti na tabeli sa 19 poena, dva više od sedmoplasiranog Amazulua.


tagovi

AfrikaJužna Afrika 1Slavko Matić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara