Afrika, Norveška, Beograd – drugi put: Tokmak Nguen pregovara sa Partizanom

Vreme čitanja: 2min | sub. 19.01.19. | 09:14

U igri 400.000 evra

Iz Afrike, preko Norveške, do Srbije. Tom rutom kretao se Musa Ndžai, prvi zimski novajlija Partizana, a ovog januara mogao bi da mu se pridruži i Tokmak Nguen. Crno-beli su ga ne samo pikirali, već bi, prema određenim informacijama, krilni vezista danas trebalo da se pojavi u Beogradu na završnim pregovorima i ukoliko pronađe zajednički jezik sa rukovodstvom kluba iz Humske 1 postane druga akvizicija u aktuelnom prelaznom roku.

Nguen dolazi u Srbiju kao fudbaler Stromsgodsetom. Ugovor mu ističe na leto, međutim, Norvežani žele da izvuku maksimum, pa na ime obeštećenja, prema saznanjima MOZZART Sporta, zahtevaju oko 400.000 evra. Taj podatak je, zasad, najveća kočnica realizaciji posla, usled ne baš pohvale finansijske situacije u klubu, međutim, imaju i crno-beli adute. Pre svega, u samom igraču. Čim 25-godišnji krilni vezista stiže na pregovore znači da bi želeo da promeni sredinu, podatak da je pre dva dana trogodišnji ugovor potpisao Musa Ndžai možda ga natera da „pritisne“ svoj sadašnji klub, a nije mali broj stranaca koji su u direktnim razgovorima sa čelnicima Parnog valjka shvatili da bi im boravak u Beogradu predstavljao sjajnu priliku da se ostatku Evrope prikažu u najboljem svetlu.

Izabrane vesti

Tokmak Nguen je poreklom iz Kenije, kao petogodišnjak se preselio u Norvešku, bio kadetski i omladinski reprezentativac države sa Severa Evrope, u kojoj je dosad nosio dresove tri kluba. Sve vreme je bio pod ugovorom sa Stromsgodsetom, s tim da ga je dvostruki prvak slao na pozajmice Berumu i Mjondalenu, gde nije mnogo igrao. Povratkom sa druge pozajmice počeo je ubrzano da se razvija, o čemu svedoči i poboljašenje efikasnosti. Pre tri sezone dao je tri, pre dve šest, a u poslednjoj sedam golova. Sve sa pozicije levog krila, mada može da se prebaci i na suprotni kraj terena i odatle bude opasan po protivničke odbrane.
Nguen je bio otkrovenje prošle sezone. Hitar, sa odličnom tehnikom, često strelac. Bio bi pun pogodak. Igrao sam protiv njega, baš mi se sviđa. Voleo bih da ga Partizan dovede, iako znam da je još pod ugovorom“, hvali Tokmaka, u raportu Sportskom žurnalu Bojan Zajić, pomoćni trener norveškog drugoligaša Sandes Ulfe.

U Humskoj su optimisti i nadaju se da bi potpis Tokmaka Nguena mogli da obezbede tokom seldeće sedmice, odnosno do polaska ekipe na pripreme u turski Belek. Dotad se očekuje još jedno pojačanje, a prema navodima iz kluba, postoji velika mogućnost da neko u međuvremenu i napusti Topčidersko brdo.


tagovi

FK PartizanTokmak Nguen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara