Reprezentativci Zelenortskih Ostrva na treningu (©AFP)
Reprezentativci Zelenortskih Ostrva na treningu (©AFP)

AFRIKA: Zelenortska Ostrva i Gvineja overavaju osminu finala KAN

Vreme čitanja: 2min | pet. 19.01.24. | 08:28

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na Crnom kontinentu

Izabrane vesti

Susret koji će da otvori 19. kolo prvenstva Kenije. Kakamega ga dočekuje u veoma lošem raspoloženju, usled loše forme Houmbojzi su ispali iz trke za titulu. U poslednja četiri kola su osvojili samo jedan poen, i to u prošlom, kada su remijem sa Bandarijem (0:0) prekinuli niz od tri vezana poraza, sve bez datog gola. Kakamega je sada šesta na tabeli sa 28 poena, 12 manje od lidera Gor Maije. Crni niz mora da prekine na gostovanju Sofapaki, pretposlednjeplasiranom timu u ligi. Sofapaka ima 17 poena, u poslednja četiri kola je doživela takođe tri poraza. U prvom meču u sezoni, 10. novembra, Kakamega je preslišala Sofapaku kod kuće sa 5:0.


ZELENORTSKA OSTRVA – MOZAMBIK, 15.00

(Fudbal, Kup afričkih nacija)

U okviru 2. kola B grupe Kupa afričkih nacija u četvrtak su Gana i Egipat odigrali 2:2. Kao naručeno za Zelenortska Ostrva, koja danas imaju priliku da overe plasman u osminu finala, ali i prvo mesto. I to kolo pre kraja. Ostrvljani imaju tri boda, Egipat je ostao na dva, a Mozambik i Gana imaju po poen. Dakle, reprezentaciji sa arhipelaga u Atlantskom okeanu potrebna je danas pobeda protiv najslabije selekcije u grupi, pošto je prethodno savladala Ganu sa 2:1. Mozambik je na premijeri iznenadio Egipat, odigrali su 2:2, a Faraoni su isčupali bod golom Mohameda Salaha u 96. minutu iz penala.


RAJON SPORT – GORILA, 17.00

(Fudbal, Ruanda 1)

Ovog petka će početi i 17. kolo šampionata Ruande. I opet imamo kandidata za titulu koji se uspavao tokom zime. Rajon Sport je iz poslednja tri kola osvojio samo jedan bod, pa je pao na četvrtu poziciju na tabeli. Lider APR ima šest poena više, uz odigran meč manje. Sada Rajonu u goste dolazi Gorila, ekipa koja je trijumfovala na poslednja dva meča i sada sa 21 poenom, šest manje od svog narednog rivala, zauzima osmu poziciju na tabeli. Rajon je postigao barem po gol na svakoj od poslednjih osam utakmica, a zanimljivo da je prvi okršaj današnjih protivnika u sezoni, krajem avgusta, završen 0:0. Prvi put u ovoj deceniji da se tako nešto dogodilo na njihovim susretima.


GVINEJA – GAMBIJA, 21.00

(Fudbal, Kup afričkih nacija)

Gvineja i Gambija se sastaju u okviru drugog kola C grupe KAN-a. Na premijeri Gambija je doživela debakl, lako je poražena od Senegala sa 3:0. Gvineja je priredila malo iznenađenje, odigravši 1:1 sa Kamerunom, iako je čitavo drugo poluvreme odigrala sa igračem manje posle isključenja Fransoe Kamana. Gvineji bi pobeda danas osigurala barem treće mesto, a vrlo verovatno i osminu finala, jer sa četiri boda bi verovatno bila među četiri najbolje trećeplasirane selekcije. Ovo je tek drugi okrđaj Gvineje i Gambije u ovom veku. Prethodno su se sastali u osmini finala KAN-a 2022. godine, Gambijci su tada slavili sa 1:0.


tagovi

AfrikaKup afričkih nacijaKup afričkih nacija 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara