Ahraf Benharki (©Reuters)
Ahraf Benharki (©Reuters)

AFRIKA: Zicer za Zamalek, Radža u poteri za Vidadom, igra se u Keniji, Etiopiji, Tanzaniji...

Vreme čitanja: 3min | čet. 20.05.21. | 09:26

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na Crnom kontinentu

Izabrane vesti

(Fudbal, Etiopija 1)

Volkite je tek na 11. mestu od 13 timova u najboljoj ligi Etiopije. Forma je na strani Sebete koja je bez poraza već šest mečeva, dok je domaćin u crnoj seriji od osam utakmica bez trijumfa. Pre nešto više od tri meseca, Sebeta je dobila današnjeg rivala na svom terenu sa 1:0. Istim rezultatom jer završen i prethodni duel ove dve ekipe krajem decembra 2019. godine, takođe u korist Sebete.

SOFOPAKA – GOR MAHIJA, 14.00

(Fudbal, Kenija 1)

Zahuktava se i sezona u Keniji. Odigrana je polovina šampionata. Sofopaka je na sredini tabele, sa 22 bodova, 15 manje od lidera Tuskera. Gor Mahija ima tri boda više od današnjeg rivala, a vezala je dve pobede. Sofopaka je odličan domaćin. Na osam mečeva sakupila je 17 bodova, dok Gor Mahija nema remi u gostima (četiri trijumfa i dva poraza). U poslednjem odmeravanju snaga ova dva tima slavila je Sofapaka, tim iz Najrobija, sa 3:1. Na prethodne dve utakmice ovih ekipa dolazila je kombinacija GG3+.

IHEFU – DODOMA, 15.00

(Fudbal, Tanzanija 1)

Ihefu se bori za osptanak u prvoj ligi Tanzanije. Kako se sezone u ovoj afičkoj državi bliži kraju igra sve bolje. Bez poraza je već pet kola. Dodoma je u sredini tabele, a bez pobede je već četiri kola. U prvom delu šampionata Dodoma je slavila protiv Ihefua na svom terenu sa 3:0.

EL GUNAH – GAZI AL MEHALA, 17.00

(Fudbal, Egipat 1)

Domaćin se bori za opstanak u elitnom prvenstvu Egipta. Ne može da se pohvali dobrom formom, bez trijumfa je već četiri kola. Gazi na u sredini tabele, ali je i on u kontra ritmu. Vezao je dve poraza. U prvom delu sezone nije bilo golova u duelu Gazija i El Gunaha. Na četiri od pet prethodnih mečeva ovih timova dolazio je tip 0-2.

AZAM – BIAŠARA MARA JUNAJTED, 18.00

(Fudbal, Tanzanija 1)

Azam je na trećem mestu u prvenstvu Tanzanije, ali je lider Simba, čini se, nedostižna. Bijašara Mara Junajted je četvrta, ali sa čak 12 bodova manje od današnjeg rivala. Domaćin je bez poraza već 10 kola. Biašara je sakupila sedam bodova u prethodna tri kola. Nije bilo pobednika (1:1) u odmeravanju snaga ova dva tima u prvom delu sezone. Na četiri vezana meča Azama i Biašare oba tima su postiozali golove (GG). Biašara nije pobedila Azam na prethodnih pet utakmica (dve pobede i tri nerešena ishoda).

ZAMALEK – EL GEJŠ, 19.00

(Fudbal, Egipat 1)

Zamalek će do kraja šampiopnata da vodi veliku bitku za titulu u Egiptu sa gradskim rivalom i braniocem krune Al Ahlijem. Lider šampionata Faraona ima sedam bodova više od ljutog ivala koji ima čak tri meča manje. Egipatski gigant ima samo dva poraza u prvenstvu na 22 utakmice. El Gajš je u naletu. Iako na tek 11. mestu bez poraza je več pet kola. Od maksimalnih 15 bodova sakupio je čak 13. U Kairu u prvom delu sezone Zamalek je bio ubedljiv, slavio je sa 3:0.

MULADIJA – RADŽA KAZABLANKA, 20.15

(Fudbal, Maroko 1)

Radža Kazablanka će sa Vidadom da se bori za titulu u šampionatu Maroka. Muladija je na petom mestu, sa osvojenih sedam bodova u prethodna tri kola. Radža je protekle nedelje odigrala samo 1:1 sa FUS Rabatom, a pre četiri dana je tim i Kazablanke odigrao takođe 1:1 u gostima protiv južnoafričkog Orlanda u prvom meču četvrtfinala Kupa konfederacija. U prvom delu sezone Radža je slavila na svom terenu protiv Muladije sa 3:0. Na tri od četiri poslednje utakmce ovih klubova bilo je 3+.

EL MASRI – AL ITIHAD, 21.00

(Fudbal, Egipat 1)

El Masri je prijatno iznenađenje sezone u Egiptu. Trenutno je na trećem mestu iza neprikosnovenih Zamaleka i Al Ahlija. Al Itihad je u lošoj formi. Tim iz Aleksandrije je bez trijumfa šest utakmica, a pet u Premijer ligi Egipta. U prvom delu sezone nije bilo pobednika u duelu ova dva kluba – 1:1. Na četiri od pet poslednjih duela El Masrija i El Itihada golovi su dolazili na obe strane (GG). Zanimljivo je da prethodnih godina gostujuće ekipe imaju više uspeha. U njhovih osam poslednjih duela domaći timovi nisu slavili.


tagovi

Afrikasportsko klađenjeZamalekRadža Kazablanka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara