Dušan Tadić
Dušan Tadić

Ajaks hoće Tadića!

Vreme čitanja: 1min | pon. 07.05.18. | 10:33

Velikan iz Amsterdama pomno prati završnicu sezone u Premijer ligi i nada se krahu Sautemptona

Muče se Dušan Tadić i Sautempton da opstanu u Premijer ligi, ali Srbin uopšte ne mora da brine za budućnost ako dođe do neželjenog scenarija i selidbe u niži rang.

Ukoliko Sveci ispadnu na kraju iz engleske elite Tadića na leto očekuje unosan transfer i ponovo fudbal na top nivou. Istina, morao bi da promeni zemlju i ligu, ali kada je ponuda prava i kada zove velikan svetskog fudbala kakav je Ajaks, onda dileme ne bi smelo da bude.

Izabrane vesti

Iz Holandije je danas stigla vest - da slavni klub iz Amsterdama hoće jednog od najboljih srpskih fudbalera! 

Želja čelnika Kopljanika je da Tadić od leta zameni krilnog napadača Hakima Zijeha, koji će sigurno potražiti novu sredinu (Milan se spominje kao najčešća destinacija ovog odličnog fudbalera). Holandski De Telegraf piše da klub iz Amsterdama planira srpskog reprezentativca kao alternativu za Marokanca, a nadaju se i da bi mogao da pronađe staru formu iz perioda 2010. do 2014. kada je žario i palio u Holandiji u redovima Groningena i Tventea.    

Tadić ima ugovor sa Sautemptonom do leta 2020. godine i potencijalni transfer u Ajaks zavisiće i od statusa kluba sa juga Engleske u Premijer ligi. Ukoliko Sveci opstanu, a trenutno su 17. na tabeli iznad zone ispadanja zahvaljujući gol-razlici, Kopljanicima će biti teže da se dočepaju potpisa srpskog ofanzivca, smatraju u De Telegrafu.

Ove sezone Tadić je odigrao 39 utakimica za Sautempton i zabeležio sedam golova i četiri asistencije u svim takmičenjima.

Foto: Action Images


tagovi

Dušan Tadićfudbalska reprezentacija SrbijeOrlovi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara