©Reuters
©Reuters

Ajaks je pobegao, ali PSV nije: AZ ne odustaje od Lige šampiona

Vreme čitanja: 3min | sub. 01.05.21. | 13:25

Mozzart daje najveću kvotu na svetu na pobedu AZ Alkmara - 1,47

U okviru 31. kola holandske Eredivizije fudbaleri AZ Alkmara gostuju u Valvajku, sa željom da nastave da dišu za vrat drugoplasiranom PSV-u (20.00). Tri boda ga deli od mesta koje vodi u Ligu šampiona, ali večerašnjem rivalu su bodovi neophodni u borbi za opstanak, pa nema sumnje da će pružiti jak otpor.

20.00: (7,00) RKC Valvajk (4,50) AZ Alkmar (1,47)

Izabrane vesti

AZ je u poslednjih 10 utakmica pretrpeo samo dva poraza i osam puta slavio. Bez plena je ustao u duelima sa timovima iz vrha tabele, poražen je kao gost u okršajima sa Vitezeom i Ajaksom. U minulom kolu nije imao šansu protiv Kopljanika, koji su gotovo rutinski slavili sa 2:0 (golovima Klasena). Puleni Paskala Jansena kaskaju tri boda za PSV Ajndhovenom, koji sutra dočekuje Herenven (16.45).

RKC ima čak 35 bodova manje od današnjeg rivala, sedi na 14. mestu na tabeli, samo dva koraka iznad opasne zone. U poslednjih pet mečeva slavio je samo jednom, a nanizao je i tri poraza od Emena (1:3), Ajaksa (0:1) i Vilema Drugog (0:1). Pokušaće da osvoji makar bod na svom stadionu, iako to deluje kao izuzetno težak zadatak.

Tradicija je očekivano na strani Alkmara, koji je slavio u prethodnih pet okršaja sa Valvajkom. RKC je poslednji put slast trijumfa osetio 2013. godine.

Jansen ima gotovo kompletan tim na raspolaganju, pod znakom pitanja su jedino nastupi El Hadutija i Voutersa. Sa druge strane su van stroja Klasi, Sedlaček i van der Vaht, dok je neizvestan nastup grčkog fudbalera Hacidijakosa.

Viteze je praktično ispao iz trke za Ligu šampiona, na četiri kola do kraja je četvrti sa sedam bodova manje od PSV-a. Ipak, od AZ-a i mesta koje vodi u Ligu Evrope ga dele tri boda, pa će protiv Zvolea pokušati da dođe do trijumfa, kako bi zadržao šanse da se domogne treće pozicije, ali i kako bi zadržao dva boda prednosti u odnosu na Fajenord (20.00).

20.00: (1,50) Viteze (4,30) Zvole (6,50)

Sastav iz Arnema je u seriji od tri meča bez trijumfa. Posle remija sa Den Hagom (0:0) je izgubio u finalu Kupa od Ajaksa (1:2), dok je u minulom kolu remizirao sa Fajenordom (0:0). Zvole je u boljoj formi, na poslednjih pet mečeva je tri puta slavio (dva poraza), u minula dva kola je bio bolji od Tventea (1:0) i Herenvena (2:0).

U prethodna dva dvoboja ovih sastava Zvole je slavio, dok je pre toga Viteze bio u seriji od četiri trijumfa.

Obe ekipe muče kadrovski problemi. Za tim iz Arnema večeras neće nastupiti Bazur, Dasa, Vrueg i Vitek zbog povreda, dok suspenzije odrađuju Rasmunsen i Tronstad. Sa druge strane su povrede od terena odvojila Bajselmanija, Bertramsa, Buitinka, Misiđana, Feraja, Reijndersa i Vermeskerkena.


tagovi

EredivizijaAZ AlkmarPSV AjndhovenRKCZvoleHolandija 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara