Ako prođe Kopenhagen Zvezda ide na Jang Bojs

Vreme čitanja: 2min | pon. 05.08.19. | 12:10

Crveno-beli saznali ime potencijalnog rivala

Crvena zvezda je dobila potencijalnog rivala u plej-ofu za Ligu šampiona. U slučaju da prođe danski Kopenhagen crveno-beli će odmeriti snage sa šampionom Švajcarske, Jang Bojsom, odlučeno je žrebom u Nionu. Reklo bi se da je srpski šampion solidno prošao, i što je najvažnije izbegao Slaviju iz Praga. Kao najpoželjnijeg rivala na Marakani su označili pobednika meča između Maribora i Rozenborga, ali je taj par odmah izleteo i otišao na Dinamo iz Zagreba.

Jang Bojs je prošle godine bio učesnik Lige šampiona i bili u grupi sa Juventusom i Valensijom. U plej-ofu su eliminisali Dinamo iz Zagreba.Potencijalni prvi meč između najboljih timova Švajcarske i Srbije igraće se u Bernu 20. avgusta. Crvena zvezda će moći da računa na veliku podršku sa tribina, jer postoji velika srpska populacija u Švajcarskoj, kao i okolnim zemljama.

Izabrane vesti

Mladi momci u novu sezonu ulaze dosta oslabljeni. U svom kadru trener ekipe iz Berna Džeri Seoane više nema dva odlična igrača poput Kevina Mbabua i Đibrila Soua koji su za ukupno 18,2 miliona evra otišli u Volfzburg, odnosno Ajntraht. Sa druge strane treba reći kako su žuto-crni bili aktivni po pitanju dovođenja igrača, pa su tako doveli iz Liona Pereiru za dva miliona evropskih novčanica, 22-godišnjeg veznjaka koji može u budućnosti da bira hoće li da brani boje DR Konga ili Luksemburga. Stigao je i Špilman iz Tuna za 2.000.000 evra, Siero iz Frajburga za 1.500.000 i Ceziger za 750.000 iz Grashopersa. Najbolji igrač Jang Bojsa je bivši reprezentativac Srbije Miralem Sulejmani. 

Crvena zvezda i Jang Bojsi su stari znanci kada su u pitanju evropska takmičenja. Sastali su se u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona 2004. godine. Crvena zvezda je slavila u Beogradu sa 3:0, dok je u revanšu bilo 2:2 uz dva gola Nikole Žigića. Neka se istorija ponovi. 

Jang Bojs je bio rival Partizanu u Ligi Evrope pre dve sezone. U Bernu je bilo 1:1, dok je u Humskoj naš tim slavio pogotkom Ognjena Ožegovića (2:1). 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara