Ale, Ale, Ale!

Vreme čitanja: 2min | sre. 17.07.19. | 14:20

Sada je i zvanično

Posle Marka Arnautovića - Sebastijan Ale! I to u transferu koji je postavio novi klupski rekord! 

Baš kako je i bilo najavljeno, francuski golgeter i bivši saigrač Luke Jovića u Ajntrahtu postao je novi fudbaler Vest Hema! Uprava Čekićara odlučila je da probije sve dosadašnje granice i za Alea iskešira ravno 50.000.000 evra! Na vrhu je dosad bio Felipe Anderson, koji je prošlog leta otkupljen od Lacija za 38.000.000 evra! Vest Hem je tako za dva pojačanja izdvojio čak 78.000.000 evropskih novčanica. Pored Alea Vest Hem je ovog leta doveo i Pabla Fornalsa iz Viljareala za 28.000.000 evra.

Izabrane vesti

To znači da će konkurenciju u napadu činiti Ale i Čičarito Ernandez, a pominje se da bi Vest Hem hteo da dovede još jednog igrača. Podsetimo, Vest Hem se dovodio u vezu sa Gonzalom Iguainom i Musom Maregom, a nedavno je Selta odbila 50.000.000 evra za Maksija Gomeza i prodala ga Valensiji za 16.000.000, plus ugovore dvojice igrača. 

Ale je potpisao petogodišnji ugovor s novim klubom, a imaće platu od čak 7.000.000 evra po sezoni, što je više nego duplo od onoga što je dobijao u Nemačkoj. Kako je objavljeno, saradnja će imati i opciju automatskog produžetka saradnje na još jednu sezonu. U London dolazi kao strelac 20 i asistent kod još 12 golova u svim takmičenjima prošle sezone. Ajntraht je pod komandom trilinga Jović – Ale – Rebić stigao do polufinala Lige Evrope i gotovo do poslednjeg kola bio u trci za Ligom šampiona, ali na kraju nije uspeo da sezonu završi plasmanom u elitu.

Ale je predstavljen u sklopu velike akcije promocije treće garniture dresova za novu sezonu. 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara