Masimilijano Alegri i Lučano Spaleti (AFP)
Masimilijano Alegri i Lučano Spaleti (AFP)

Alegri je četiri puta dolazio u kancelariju da mi drži fudbalske lekcije, a dobri Lučano nas vratio u vrh

Vreme čitanja: 2min | pet. 24.03.23. | 14:01

"Čeka nas super zabava na kraju sezone, Spaleti će ostati u Napulju", tvrdi gazda Napolija Aurelio De Laurentis

Lučano Spaleti je zaslužio je nagradu Fudbalskog saveza Italije Enco Bearcot za najboljeg italijanskog trenera u 2023. godini. Jasno je i zbog čega. Napoli dominira Serijom A i izvesno će osvojiti Skudeto, prvi od 1990. godine, dok je pod vođstvom Spaletija klub sa juga Apeninskog poluostrva prvi put ugledao četvrtfinale Lige šampiona i ima lepu priliku da u dvomeču sa Milanom ode bar korak dalje.

Laskavo priznanje Spaletiju predstavljalo je povod za gazdu Napolija Aurelija De Laurentisa da se priseti perioda od pre dve godine i toga kako je Italijan preuzeo kormilo na stadionu Dijego Armando Maradona.

Izabrane vesti

"Veoma sam srećan što je Spaleti osvojio nagradu. Moja intuicija se ispotavila dobrom i srećnom. Đenaro Gatuzo se nije osećao dobro u to vreme (proleće 2019. godine), a ja sam otišao u Milano, sastao sam se sa Spaletijem sa kojim sam imao kontakt i pre nego što je otišao u Romu i rekao nam ne. Došao je da ponovo otvorimo vrata i tada sam mu rekao 'Lučano, imamo veliki problem. Ako se Gatuzo ne bude osećao dobro, bićeš mi potreban.' Njegov odgovor je bio 'Ne, doći ću u junu", ispričao je De Laurentis za DAZN.

Spaleti koji nije imao angažman od rastanka s Interom 30. maja 2019. godine, potpisao je ugovor sa Napolitancima početkom jula. I Masimilijano Alegri je bio u opticaju za klupu Napolitanaca, u to vreme još nije imao klub, ali De Laurentis nije pogrešio kada je izabrao Spaletija.

"Na krjau sam ugrabio njegov potvrdan odgovor. Okončali smo sezonu sa istim trenerom jer sam džentlmen i nisam hteo da isečem Gatuza. Da sam to uradio, možda bismo ranije zaigrali u Ligi šampiona. U međuvremenu sam pričao sa Seržom Konseisaom, Alegri mi je četiri puta dolazio u kancelariju da mi drži časove fudbala, a na kraju je došao dobri Lučano da nas vrati među najbolja tri tima Italije. Čak i prošle sezone, scenario je mogao da bude povoljniji po nas. Skudeto? Da su pravila drugačija, možda bismo i ranije doneli Skudeto u Napulj. Na kraju sezone očekuje nas super zabava. Spaleti će ostati u Napoliju", rekao je De Laurentis.


tagovi

Aurelio De LaurentisNapoliLučano SpaletiMasimilijano Alegri

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara