Dele Ali (©Reuters)
Dele Ali (©Reuters)

Ali završio sa Totenhemom, Murinjo je besan

Vreme čitanja: 2min | čet. 24.12.20. | 01:20

Engleski reprezentativac je sve bliži odlasku iz kluba

Fudbaleri Totenhema savladali su Stouk u četvrtfinalu Karabao kupa (3:1), te su tako nastavili pohod na trofej, koji je Žoze Murinjo okarakterisao kao jedan od glavnih ciljeva ove sezone. Ipak, Portugalac nije bio zadovoljan nakon trijumfa.

Imali su Sparsi kontrolu nad utakmicom, a onda je jedna grešak Dele Alija na sredini pokrenula kontru Grnčara, koja je dovela do pogotka i izjednačenja na Britaniji. Engleski reprezentativac je na marginama u Totenhemu ove sezone. Prošle je Murinjo uspeo da ga probudi, ali od starta tekuće Ali je samo pet puta startovao (dva puta je čak i izmenjen na poluvremenu). Očigledno je da postoji problem između veziste i portugalskog stručnjaka, pa se već neko vreme spekuliše da bi nekadašnji fudbaler MK Donsa u januaru mogao da promeni sredinu. PSŽ je pokazao ozbiljno interesovanje. Nakon lošeg izdanja protiv Stouka, čini se da je rastanak sa Pevcima jedino rešenje.

Izabrane vesti

"Igrač na toj poziciji bi trebalo da povezuje linije i da kreira, a ne da stvara probleme svom timu", rekao je Murinjo o grešci Alija koja je dovela do pogotka Stouka.

Ubrzo nakon izjedančenja 24-godišnji vezista je napustio teren, a kako se januarski prelazni rok bliži pitanje je da li ćemo ga ponovo videti u dresu tima sa severa Londona.

"U toj situaciji, kontranapad bi objektivno rezultovao golom i završio se iza naše odbrane. Nismo imali dobar balans jer kada ste u posedu bekovi su široko postavljeni i drugi vezni igrač je u drugoj liniji, uhvatili su nas kontranapadom i tako preokrenuli tok utakmice koja je u potpunosti bila u našoj kontroli, tako da sam uzrujan", dodao je portugalski stručnjak.

Dele Ali je dakle na izlaznim vratima kluba, videćemo hoće li mu Sparsi tražiti zamenu u januaru, mada se čini da su se već navikli bez njega.

Murinjo je na konferenciji za medije potvrdio i da je Geret Bejl doživeo povredu, te da je zato zamenjena na poluvremenu iako je postigao pogodak. U pitanju je povreda lista, nije još uvek poznato kojeg stepena, ali se pretpostavlja da nije teže prirode i da je povredama sklon Velšanin iz predostrožnosti izveden sa terena.

Pevce do kraja godine očekuju još dva susreta u Premijer ligi, najpre će u nedelju (20.15) gostovati na Molinou ekipi Vulverhemptona, tri dana kasnije dočekuju Fulam.


tagovi

Geret BejlDele AliŽoze Murinjo

Obaveštavaj me

Totenhem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara